За възстановяването на Украйна трябва да бъдат използвани замразените авоари

...
За възстановяването на Украйна трябва да бъдат използвани замразените авоари
Коментари Харесай

750 милиарда евро ще струва възстановяването на Украйна

За възобновяване на Украйна би трябвало да бъдат употребявани замразените активи на Русия и на съветските олигарси

750 милиарда евро ще коства възобновяване на Украйна, пресметна министър-председателят Денис Шмигал, който взе участие в първата огромна донорска конференция в Лугано. По разпореждане на президента Владимир Путин, съветските сили концентрират военните дейности в Донбас, предава.

"Щетите по инфраструктурата на Украйна възлизат на към 100 милиарда евро ", съобщи министър председателят Шмигал в Лугано. Според управляващите в Киев за възобновяване на Украйна след войната би трябвало да бъдат употребявани замразените активи на Русия и на съветските олигарси, които се пресмятат на сред 300 и 500 милиарда евро.

"Значителна част от стопанската система е унищожена, хиляди предприятия не работят. Възстановяването на страната е доста повече от построяването на нови жилища ", изясни украинският президент Володимир Зеленски, съгласно който възобновяване на Украйна е "обща задача на целия либерален свят ".

"Да започваме и да не чакаме края на войната ", прикани още Зеленски.

След завладяването на Лисичанск и цялата Луганска област, съветските сили се насочват към Донецк. Руският президент Владимир Путин подреди продължение на офанзивата в Украйна по другите бойни посоки. В диалог с военния министър Сергей Шойгу, Путин даде отмора на силите, които са "постигнали победа в Луганск ", а останалите би трябвало да "изпълнят сполучливо поставените задания ".

Очаква се съветските войски интензивно да нападат следените от украински сили елементи от Донецка област, за да овладеят целия Донбас.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР