За улеснение на шофьорите непрекъснато се подобрява качеството на услугата

...
За улеснение на шофьорите непрекъснато се подобрява качеството на услугата
Коментари Харесай

15 сек. вече отнема активирането на е-винетка след купуването й


За облекчение на водачите непрестанно се усъвършенства качеството на услугата за продажба на електронни винетки посредством оптимизация на интерфейса. В листата с страните за регистрация на транспортните средства България е изведена на първо място  и пред всяка страна е посочен националният й байрак. Бутоните за лек автомобил до 3,5 тона и ремарке са разграничени, а е-винетката се задейства до 15 секунди след пазаруването й.

Това уточни пред медии проф. Олег Асенов , член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, в чийто сектор е оперирането на смесената електронна система за събиране на пътни такси – е-винетка и тол.

Проф. Асенов регистрира, че електронната система работи добре, потребителите се таксуват и това се потвърждава от доходи те. В изискванията на пандемия поради COVID-19 от началото на 2020 година досега са събрани 256 млн. от е-винетки , а доходи те от пътни такси за тежкотоварните камиони са към 120 млн. лева или с 20% повече в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, уточни проф. Асенов. През годините се регистрира стабилно повишаване на доходи те и при този тренд не е належащо да се вършат промени в цените на е-винетки те, добави той. И означи, че макар рецесията и това, че транспортният отрасъл е един от най-засегнатите браншове, има повишение на събираемостта от пътни такси.

Постъпленията са осъществени при повече от 25 % редукция на броя пътувания и съвсем 30 на 100 понижение на междинните транспортни дистанции. Комбинацията от тези два фактора понижава общото разстояние, което изминават колите и от там таксите, които заплащат, изясни той. Поддържането на „ зелените коридори “ за директния трафик, за което Агенция „ Пътна инфраструктура “ беше един от главните фактори, също докара до опцията интернационалните превозвачи да разпознаят България като прелъстителен маршрут и по тази причина реализирахме тези доходи , изясни още той.

 Проф. Асенов уточни, че през месеците юли и август е осъществен до три пъти по-висок доход от уикенд е-винетки в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, макар спада с 60% на директния трафик от леки коли. Според него това се дължи на огромния брой купени краткосрочни е-винетки – уикенд и седмични, за коли с българска регистрация.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР