За улеснение на очаквания интензивен трафик в края на трите почивни

...
За улеснение на очаквания интензивен
трафик в края на трите почивни
Коментари Харесай

Възстановява се движението по Южната дъга в участъка между „Младост” и АМ „Тракия”

За облекчение на упования интензивен трафик в края на трите почивни дни, на 7 септември в 6:30 ч. се възстановява движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в реконструиращия се 6 км сектор сред ж.к. „ Младост ” и автомагистрала „ Тракия ”. Преминаването ще се реализира в двете посоки в платното, в което не се правят строителни дейности, и ще се контролира със светофарна уредба при Горубляне, Герман и Лозен. Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да съблюдават прецизно поставената сигнализация.

Реконструкцията на 6 километровото трасе стартира през октомври м.г. Отсечката между ж.к. „ Младост ” и кв. „ Горубляне ” беше затворена на 14 юни т. година за разрушаване на остарелия надлез при 40-ти км и построяването на нов. Двулентовият път се уголемява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, междинна разделителна ивица, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари.

С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се обезпечи връзка между автомагистралите „ Струма ” и „ Тракия ”, ще се улесни директният трафик от АМ „ Европа “ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет. Срокът за завършване на модернизацията е пролетта на 2021 година

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР