За цялото денонощие новите случаи на заразени с коронавирус са

...
За цялото денонощие новите случаи на заразени с коронавирус са
Коментари Харесай

171 случая на коронавирус у нас

За цялото денонощие новите случаи на инфектирани с ковид са 29 или 8 за послената нощ. Така общо стават 171 в цялата страна. Това съобщи ръководителят на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Няма случаи в нови градове, всичките 29 са в София. До 19 година са 7%, а най-засегнатата група е на 40-49-годишните, изясни той.

Мутафчийски посочи и, че от доказано болните 29% са на възраст сред 40 и 49 години. От болните, по 16% са от възрастовата група до 30-годишна възраст и до 20-годишна възраст. Всъщност, има единствено 14 заболели на възраст 50-69 години, единствено 7 на възраст 70-79 години и едвам 3 на възраст 80-89 години.

За следващ път Мутафчийски удостовери, че до момента няма доказан болен измежду контактните лица незабавно откакто са тествани, когато е открит потвърдено болен. Затова и е значимо да стоят под карантина от 14 дни - да не се успокояват, че не са заболели, а да се изчакат няколко дни и да се види ще се проявят ли признаци. В начална фаза заболяването не може да бъде хваната, стана ясно от думите на Мутафчийски. Той посочи и, че в " Софиямед ", където лежи Кирил Домусчиев, контактните лица са към 200. Ще препоръчаме на кмета на София да затвори подстъпите на Витоша, продължи Мутафчийски, който видя картината там през вчерашния ден (22 март) като " събор ". " Винаги има подготвеност за по-рестриктивни ограничения, в случай че тези не дадат резултат ", сподели още началникът на спешния щаб.

В понеделник, 23 март, щабът ще желае среща със Светия синод, с цел да може персонално да го предизвести по отношение на събирането за религиозни обреди в църквите.

Тази заран след направеното подаяние са разпределени медикаментите с протокол. Проф. Балтов е персонално тук, той пристигна да одобри медикаментите за " Пирогов ", сподели още Мутафчийски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР