За целта наскоро разстреляният в Южна Африка бизнесмен дал 50

...
За целта наскоро разстреляният в Южна Африка бизнесмен дал 50
Коментари Харесай

Къро поръчвал побоя над журналиста Слави Ангелов, твърди негов бивш служител в съда


За задачата неотдавна разстреляният в Южна Африка предприемач дал 50 хиляди лева Същата група пребила и зъболекаря на Къро, който направил забележка на някогашната му жена, че закъснява за часа на детето

„ Слави Ангелов беше пребит по поръчка на Красимир Каменов-Къро и персонално присъствах, когато той даде парите на медиатора, който трябваше да откри причинителите “. Това декларира очевидецът Ивайло Серафимов по делото за побоя над основния редактор на „ 168 часа ” и списание „ Космос ”, заяви „ 24 часа “.

Ангелов беше атакуван пред дома си на 17 март 2020 година от трима маскирани. Днес подсъдими са близнаците Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев. И тримата са боксьори, упражнявали в залата на Валентин Давидов - индивида, който съгласно Серафимов е взел парите от Къро, с цел да разпореди поръчката на братята и техния другар.

Същият Валентин Давидов е в управителния съвет на боксов клуб „ Фаст ” дружно с Деан Генов - телохранителя, който беше разстрелян в Кейптаун дружно с Къро, брачната половинка му Гергана и бавачката на децата им. Клубът е регистриран на адреса на зеленчуковата борса „ Къра ” в регион „ Слатина ”, която публично е на Каменов.

Ивайло Серафимов е работил за Къро и по думите му е събирал парите от обектите му. Контролирал паркингите, борсата, както и незаконното произвеждане на цигари. Твърди, че е контактувал непрекъснато с него до есента на 2020 година, когато е разпитан по следствието за побоя над Слави Ангелов, както и по делата против Васил Божков и доста други, ръководени тогава от Специализираната прокуратура. Серафимов удостовери показанията си в полицията и пред съда под клетва на 29 април 2022 година, като добави и нови елементи от това, на което е станал очевидец.

„ Едната причина за поръчката беше една подигравка по отношение на Каменов, в която се споделяше “... прати Къро да ги омаа... ”. Това беше оповестено във вестника и Къро беше буен. Това беше януари или февруари, тъкмо когато стартира пандемията ”, описа Серафимов пред съда.

Всъщност карикатурата е по тематиката с оповестените тогава от прокуратурата записи на диалози на Васил Божков с братята Боян и Цветомир Найденови при раздялата на общия им бизнес с хазарта. В тях се чува по какъв начин Божков им споделя, че са живели под капак и че Къро му е предложил да ги „ омаа ”. Още тогава стана ясно, че Красимир Каменов и Васил Божков са близки.

„ Това знам, това чух от Къро и в случай че той ме е излъгал, значи аз ви неистина сега. Васил Божков му се обади по телефона. Бяхме в офиса му в къщата на ул. „ Секвоя ” №35 в кв. „ Бояна ”, на втория етаж - аз, Къро и Валентин Давидов ”, описа Серафимов.

„ Тогава Каменов приказва с Васил Божков по телефона и му сподели, че той ще се оправи със обстановката. След това извика Вальо Давидов и говорихме особено - ставаше въпрос да пребият Слави Ангелов. По думите на Каменов човек на Божков донесе 50 хиляди лева и ги даде на Вальо Давидов. Това стана същия ден. Аз бях очевидец на приемането на тази сума пари. Той го пита кого ще прати и Давидов отговори: “Абе тия хора са тествани ”. Те биха преди този момент зъболекаря на Каменов, който беше споделил едно изречение на погрешно на Светла (бившата брачна половинка на Къро - бел. авт.), тъй като са закъснели с детето ”, твърди Серафимов.

Д-р Георги Цалов е пребит в 21,30 ч на 20 февруари 2017 година по същия метод като Слави Ангелов, напълно покрай дома на журналиста.

Оставил колата си и тръгнал към входа, в който живее. Разминава се с две момчета с качулки. В момента, в който се изравнили, последвал нечовечен удар в главата му. Опрял се на стената. Последвал втори удар. Момчетата се редували да го удрят с боксове в главата в продължение на минута.

Тогава се появил различен юноша с качулка, който почнал да го удря по десния крайник с бухалка или с тръба. Три пъти го блъснал по десния крайник, а по-късно един път по левия и го счупил. Тогава доктор Цалов паднал на земята.

По същия метод е пребит и Слави Ангелов 3 години по-късно. Според следствието и обвинителния акт изненадващо при разминаването, до момента в който Ангелов потегля към входа си, го удря един от близнаците и го поваля на земята, по-късно идва брат му, а най-после Бисер Митрев стартира да го постанова с железна тръба по краката.

“Вальо Давидов сподели, че близнаците ще свършат работа. Разбрах за кои близнаци става въпрос, тъй като той ми сподели извън. След това Вальо Давидов го виждах 2-3 пъти и по-късно отпътува преди Гергана Каменова за ЮАР - края на януари или началото на февруари. Давидов отпътува преди нея и по-късно през май отпътува и Каменов, откакто ескалираха нещата тук, т.е. разбра се за побоя и за други неща. Разбра се за цялата му активност, която е обект на други каузи и други досъдебни производства ”, споделя очевидецът, който се отдръпнал от групировката на Къро, тъй като научил, че желае да го убие поради информацията, която има за него.

Според него Валентин Давидов се е обадил на биячите 2 дни преди нападението над Ангелов. Лично той му го споделил. Казал, че е подготвил нещата с момчетата да свършат работа. След това и Красимир Каменов му споделил, че работата е свършена.

“Звънна ми сутринта незабавно след побоя. Тогава се качих до тях. Казах му, че ще има проблем, тъй като е прочут публицист, а той ми сподели: “Абе, сътрудник, какво ще стане? Това е един писач ”. Това му бяха думите. Общо взето, е това по случая. Аз съм участвал на поръчката, само че не съм участвал на побоя ”, описа още Серафимов.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР