За триумфът на злото е необходимо само едно, добрите хора

...
За триумфът на злото е необходимо само едно, добрите хора
Коментари Харесай

Изкуството на пропагандата – една добра стара практика, която използва всички модерни технологии днес

„ За триумфът на злото е належащо единствено едно, положителните хора да не вършат нищо. “

Оказва се, че тази мисъл не е благосъстоятелност на Едмонд Бърк, а принадлежи на Джон Стюарт Мил, само че е толкоз същинска, че най-вероятно към този момент живее личен живот и би трябвало да се повтаря доста постоянно. Осъзнаваме, че през днешния ден живеем във време на война, в която участваме, въпреки и да не се водят открити военни дейности. Ако разполагате с профил в обществената мрежа, то най-вероятно сте атакувани от подправена информация, която се стреми да навреди на вас и вашите усещания.

През последните години откриваме, че всеки човек в цифровия свят е бил облъчван най-малко един път от подправена информация, която цели да дестабилизира или да манипулира крайните резултати, дали приказваме за избор, политически настроения или даже избори, всичко може да се манипулира. За да отговорим на въпроса, по какъв начин тъкмо се случва това, дано обърнем внимание на историята и известните способи на тогавашното КГБ/ФСБ или ГРУ – институции, които са виновни за събаряне на режими, подкопаване на добро име на политически водачи, майстори на хибридна война, осъществяването на поръчкови убийства и още доста други. Имате потребност от доказателства?

Спомнете си историята на Борис Немцов и неговите частни компаньони, които го следяха на всички места, спомнете си историята на Алексей Навални и следствията, които по-късно се трансфораха във филм. Спомнете си и историята на Юри Безменов, който споделя по какъв начин се оркестрират преврати в Индия, по какъв начин се покачва напрежението с Пакистан и по какъв начин се основава хаосът, който години наред не може да бъде изчистен. Една остаряла сентенция ни припомня, че в мътната вода се лови най-добре риба, затова ще открием, че положителните остарели практики работят с цялостна мощ и до през днешния ден.

А в идващите редове ще обърнем внимание на цялостната агитация и методите за въздействие. Обърнете внимание, че откакто Съединени американски щати се оказа жертва на политически тролски операции, явно е, че бъдещите войни за въздействие ще се водят по този метод.

Какво е належащо за триумфа и операцията на публичното мнение? В зората на ръководството на Хитлер ще открием една доста точна мисъл:

„ Колко хубаво за държавните управления, че хората не мислят. “

Мнозина даже споделят, че си мислят, че правят някаква мисловна активност през по-голямата част от времето. Пропагандата е доста грубо оръжие, което се прокрадва и употребява всевъзможни способи на подсъзнанието, с цел да накара един човек да подозира, че е избрал независимо някаква посока или светоглед. Критичното мислене към този момент не съществува, изключително откакто класическите начини за информиране – в миналото вестника и радиото – започнаха да отстъпват пред обществени мрежи, пред разнообразни онлайн медии и още доста други. За доста от тях се записваме непринудено и започваме да консумираме езикът на ненавист.

Говорим в множествено число, тъй като броят на смарт устройствата сега се пресмята на милиарди, а някои консуматори разполагат с повече от едно. Нека подчертаем някои съществени моменти за старта на пропагандата като теоретичен феномен. За задачата ще би трябвало да се върнем назад към Първата Световна война и да открием, че един от братовчедите на Зигмонд Фройд е съумял да напише книга със същото име „ Пропаганда “, описвайки доста подробно по какъв начин тъкмо работи този инструмент за събуждането и побутването на американския народ да изиска да се включи във войната, въпреки и до този миг да се твърди, че няма никаква причина.

Малкото четиво, което може да бъде прегледано на един мирис за една вечер, ясно демонстрира някои от главните способи за операция. Тъжното в този непретенциозен теоретичен труд е, че не е належащо даже да има някакво изпитание за операция, тя се случва по натурален метод. Няколко години по-рано ще открием, че самата война избухва благодарение на Гаврило Принцип, който притеглен от панславската концепция на сърбите за основаването на Югославия, го стимулира да извърши убийството на австро-унгарския престолонаследник. Кой стои зад панславската концепция? Това несъмнено ще е Руската империя.

Същата страна, за която мнозина настояват, че е единствената причина за нашето избавление, само че в случай че върнем лентата обратно и си спомним за Тракийското въстание, можем да открием, че въпросната страна не играе никаква друга роля, с изключение на онази на хулигана на детската площадка, който бърза да приключи военните дейности, когато получава милиони в злато от Османската империя.

Нека не забравяме и някои от гръмките изявления на Георги Раковски, както и на Христо Ботев по отношение на намесата на Руската империя и опитите ѝ за нашето „ освобождение “. Би било мъчно да не обърнем внимание и за въздействието им против Батенберг и опитите за издигането на държавно управление, което да прокарва съветските хрумвания, работейки напълно в услуга на Руската империя. Няма да откриете доста информация в главната просветителна стратегия, само че може да се изненадате, че когато Англия и Руската империя са на път да преминат във въоръжен спор за Индия, съветският консул в България е имал информация, че при подобен опит ще има анексиране на страната в интерес на Русия, разпъването на бойни единици и разполагане на черноморска флота, с цел да се прекъсне пътя на Англия към Индия.

Не инцидентно ще открием, че единственият съперник за съединението на Княжество България с Източна Румелия е точно Руската империя, Сръбско-българската война е още веднъж подбудена от нашите по този начин наречени „ спасители “. Практически ще открием, че всички исторически главоболия, в това число и Междусъюзническата война, носят корените си точно от Руската империя. Прословутото избавление, за което би трябвало да бъдем признателни, още веднъж се заплаща с цената на милиони злато, не е било и няма да бъде гратис, само че замислете се, историята се написа по този начин, че България постоянно да наподобява искрено наведена пред по този начин „ великите “ сили. И в случай че се чудите какъв е претекстът за всичко това, дано обърнем внимание на самият развой за пробутване на новата идеология и изискванията за триумфа на една агитация.

Този инструмент не може да работи на никое място, където стандартът на живот е висок и страната се стреми да възпита вярно своето последващо потомство. Респективно няма да открием нищо сходно в България, която с изключение на под османско господство, по-късно пада под руско господство. Програмата на пропагандата се стреми да изясни по какъв начин България е била загниваща страна и без намесата на Съюз на съветските социалистически републики, нейното развиване е било невероятно. От друга страна ще открием, че преди появяването на новия руски режим, България продължава да е в топ 10 на стопанските системи в Европа, освен това макар двете национални рецесии.

При толкоз неприятно и неспособно ръководство, следим бурната индустриализация на Габрово, основаването на някои от най-големите български милионери като Пенчо Семов и още доста други. Трудно е да приемем, че личната ни татковина е била бедна и едвам оцеляваща. След 9-ти септември ставаме очевидци на естественото изтребване на българската интелигенция, национализирането на частната благосъстоятелност, назначението на най-големият брой необразовани и неквалифицирани фрагменти и на всеобщото плячкосване.

С това се слага началото и сигурната основа за предстоящ надзор, който най-малко по думите на Юри Безменов, може да бъде преборен едвам след 40 години – нужното време за унищожаване на последните фенове на остарелия режим и възпитаването на новия подобен. Социалистическият режим има единствено една заложба – да основава безотговорни и ниско интелигентни фрагменти, които се възпитават да не мислят, да се съгласяват с всяко решение на партията и в никакъв случай да не поемат лична самодейност. Точно затова няма конкуренция, няма частен бранш и право на развиване. Подобен феномен разрешава нежно битие, което мъчно би могло да издържи на толкоз ненавиждания капитализъм.

Пропагандата работи там, където може да бъде обезличена историята, където се издигат подправени герои и се възпитават плебеи. Самата концепция, която неведнъж се повтаря и потретва, а точно, че България е освободена два пъти, надлежно от Руската империя и след това от Съюз на съветските социалистически републики, би трябвало да се запечата и възпита благодарение на монументи, учебници, литература и още доста други.

Особено елементарно е да се реализира това, осъзнавайки, че една от аргументите Никола Вапцаров да се издава на толкоз доста езици е допустимо единствено посредством отделянето на няколко милиона паунда от тогавашната партия, с цел да може да се издаде в други страни. Интересът в никакъв случай не е бил външен и никой не би могъл да го познава, в случай че няма сходна финансова инжекция. Това е епохата на подправените герои и измислената агитация, която би трябвало да накара идващите генерации да не престават да мислят по същия рабски метод, без да имат правото на сериозно мислене. Изобщо би трябвало да приемем, че сериозното мислене е зложелател на една тоталитарна система.

Това ни води и до модерното време, откакто живеем в по този начин наречения свободен либерален режим. Разбира се, глобализацията съумява да отстрани някои граници и да разреши на мнозина да бъдат малко по-свободни, да пътуват, да се образоват, да четат неразрешената литература и да показват себе си – последното е допустимо с помощта на по този начин наречените обществени мрежи. Липсата на публично мнение, неналичието на морал и обучение, могат да се трансфорат в съвършеното поле за една агитация. Точно през днешния ден можем да приказваме за съвършения триумф на по този начин наречените тролски ферми и заводи.

Какво съставляват те и за какво са от изключително значение? Някои от първите, за които към този момент сме чували, в това число и тази на Евгени Пригожин, може да ни покаже по какъв начин работи значително държавният уред в толкоз обичаната за мнозина братска Русия. Ще открием, че точно в такива институции работят хиляди хора, които имат за задача да излъскат имиджа на съветския първи. В този случай приказваме за Владимир Путин, само че на практика ще открием, че същият способ работи за всеки, който се намира в тази позиция.

Срещу сумата от 750 $, всеки човек в тази институция би трябвало да повтаря изпратените уроци на пропагандата, да споделя небивали величествени истории за невероятния триумф и големия напредничав скок на Русия. Описаната рецепта в горните редове работи повече от съвършено. Икономическият и интелектуален подем на Руската федерация не се състоя. Оказва се, че до момента в който съществуват няколко огромни града, които получават статуса си на полиси, бедността, неналичието на канализация и други естествени условия на живот, са практическа фантазия.

Пропагандата употребява един и същи способ, тя разказва по-възможно най-зловещия метод съперника си, в този случай приказваме за злия запад. Там ще открием, че хомосексуалността би трябвало да се наложи като единственият политически-коректен метод за фамилиарност, въпреки и това да не е по този начин. Ще открием, че западът непрекъснато мизерства и е разтърсван от расизъм, бедност, апетит и липса на всевъзможни условия на живот. Врагът се разказва като ходещият дявол, до момента в който положителният в този сюжет ще се окаже точно пропагандистът, в този случай приказваме за Русия. Тролските ферми употребяват стотици подправени профили и повтарят една и съща неистина, с цел да може да се повтори и потрети от останалите консуматори. Използват се обществени мрежи като Фейсбук, Twitter и прословутото съветско Vkontakte.

Фабрикуването на геройските подвизи не може да се ревизира, само че също по този начин не може да се отхвърли, а и не е потребно да се отхвърля, попитайте Павел Дуров, който една заран би трябвало да посрещне сътрудниците на ФСБ, тъй като е отказал да спре профилите на опозиционните съперници на Владимир Путин преди избори. Свободата на словото е допустимо, само че единствено до момента в който се повтаря главната мантра.

Защо съумява пропагандата? За задачата би трябвало да обърнем внимание на един различен прославен немски нацистки кадър – Херман Гьоринг. Неговите думи не престават да бъдат настоящи и до този миг:

„ Естествено, естествените хора не желаят война; нито тези в Русия, нито тези в Англия, нито тези в Америка и в този ред на мисли – в Германия. Това е разбираемо, само че въпреки всичко, това са водачите на една страна, които дефинират политиката и постоянно е елементарно да се влачат хората, без значение дали е народна власт или фашистка тирания, парламент или комунистическа диктатура… С глас или без глас, хората постоянно могат да бъдат въвлечени в наддаването на водачите. Това е елементарно. Всичко, което би трябвало да извършите, е да им кажете, че са атакувани, и да заклеймите пацифистите за липса на национализъм и излагане на страната на заплаха. Работи по същия метод във всяка страна. “

Следователно ще би трябвало да се загледаме в актуалната интернет обществена действителност. Какво виждаме? На този стадий ще открием някои от обичаните детайли като: отровните ваксини, потреблението на графен, въпреки и до през днешния ден същият да не е съумял да даде задоволително софтуерни нововъведения, продължаваме с опитите на НАТО да унищожи страната ни, въпреки и към момента да няма нито една унищожена страна от тази военнна коалиция. Продължаваме с изказванията, че България се въвлича във война, въпреки и изпращането на оръжие в никакъв случай да не се счита за замесване във война.

Съединени американски щати не е въвлечена във война, въпреки и да изпраща военни помощи на Съюз на съветските социалистически републики и Англия преди офанзивата над Пърл Харбър през Втората Световна война. Мантрите, че страната няма да оцелее без съветски газ, също се провалиха, само че не стопират да се повтарят. Войната, която трябваше да завърши за три дни, на практика се води над 300. Продължаваме да получаваме най-различна информация по отношение на вредите на еврото и краха на Хърватска, само че въпреки това откриваме, че тази тематика се затвори.

Виждаме прословутите партенки, че България е изгубила над н на брой милиарди при износа на злато, въпреки и посоченото количество да надвишава напълно общата сума на златни запаси в света. Ако се чудите за какво Русия освобождава или денацифицира Украйна, то обърнете внимание на обстоятелството, че единствената извоювана война, която към момента може да се употребява като знаме на мъжество, остава Втората Световна война.

Единственият жив зложелател е точно нацистът, само че в случай че попитате руснак, какво тъкмо е нацизъм и какво е фашизъм, той не може да ви даде отговор. Причината? Няма право да знае отговора или да задава въпроси, двете са напълно неразрешени.  Пропагандата работи и в страни с неприятна стопанска система, изключително като нашата, поръчковите материали, поддържането на същите ферми и обслужването на непознати ползи, умерено може да коства доста по-малко, в сравнение с запад. Един пост за лев, евро или $, има напълно друга разменна стойност, изключително откакто приказваме за възнаграждение във валута, която сега продължава да се намира на дъното при класациите на валутите.

Следователно би трябвало да си спомним думите на Безменов и обстоятелството, че една гражданска война посредством агитация съумява тогава, когато глупавите потребни идиоти, стартират да повтарят подправените вести, с цел да се усещат значими участници в основаването на  нещо по-велико, до момента в който главният им интерес е да облагодетелстват самите себе си. Разбира се, доста от тях след завършването на целия развой биват ликвидиране от личните си господари, тъй като са рискови, а лекуването идва със мощно образование на новото потомство. Това може да стане посредством добра просветителна система, премахването на подправени и ненужни монументи, издигането на нови знаци и разкриването на истината, само че самият развой остава неосъществим, когато всичко ново е още добре забравено остаряло и повтаряно още веднъж и още веднъж.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР