За тревожна тенденция предупреждават лекари от Пловдив - увеличават се

...
За тревожна тенденция предупреждават лекари от Пловдив - увеличават се
Коментари Харесай

Увеличават се болните от сифилис в Пловдив

За тревожна наклонност предизвестяват лекари от Пловдив - усилват се болните от сифилис. Само за последните три месеца в кожният диспансер в града публично са регистрирате нови 18 случая.

Пловдив

От началото на годината в центъра за кожно-венерически болести в Пловдив са открити 40 заболели, включително деца и бременни. Според лекарите действително заболеваемостта от сифилис е доста по-голяма, защото липсват съществени ограничения за диагностициране на нови случаи.
доктор Боян Костов, шеф на кожно-венерическия център в Пловдив: Някога при всяко постъпване на работа беше наложително да се изследва пациентът за сифилис.Това отпадна. В доста лечебни заведения не изследват болните при постъпването им. Скринингът е доста занижен, а заболеваемостта е много висока. Ако не се лекува на време, стартира да поврежда сърце, нервна система. За благополучие към момента няма чак толкоз напреднали случаи на сифилис, само че в случай че не престават по този начин нещата, и такива пациенти ще се появят, както и ще зачести сифилисът измежду новородените.
От кожния център признават, че е извънредно мъчно да се открият хората, контактували с болните. Преди години това е ставало и благодарение на Министерство на вътрешните работи.
доктор Боян Костов, шеф на кожно-венерическия център в Пловдив: Сега разчитаме на съвестта на самите пациенти. Те не постоянно се интересуват от своето положение. Някои даже не идват да се лекуват изобщо. При нас пациенти ни подават единствено от центъра за кръвопреливане. От други лаборатории при нас не се подава информация за открити нови случаи на сифилис.
Заради неналичието на пеницилинови препарати е затруднено и лекуването на болните. Проблемите са най-много при бременните и децата, за които пеницилинът е главно лекарствено средство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР