За тревожна липса на лекарства за онкоболни, съобщават пациенти в

...
За тревожна липса на лекарства за онкоболни, съобщават пациенти в
Коментари Харесай

Онкоболни пациенти сигнализират за липса на лекарства

За тревожна липса на медикаменти за онкоболни, оповестяват пациенти в Бургас, Варна, Шумен и Русе. Пациентски организации към този момент са уведомили здравния министър Асена Сербезова.

Има пациенти, които търсят нужните лекарства зад граница, сподели Мария Хаджийска в ефира на " Денят стартира ".

Огромният проблем е, че даже и медикаментите да са налични, те са на непостижима цена за пациентите, добави тя. Някои боли би трябвало да отделят по 2000 лева месечно за медикаментите си, посочи Хаджийска.

Онкоболницата във Варна е осигурила лекарства за пациентите, съобщи в ефира на предаването зам.-управителят Янислава Илиева.

" Обезпечили сме лекуването на окноболните. Проблемът с доставките на медикаменти не зависи от управлението на болничното заведение. Доставката се прави посредством централизирани търгове от Министерство на здравеопазването. Тази година оттова в точния момент пуснаха своя търг, само че заради обжалване на процедурата, тя беше спряна. През ноември публикувахме публичната поръчка. Почти всички контракти към този момент са подписани. Остават още 2 контракта,които ще бъдат подписани през днешния ден и на следващия ден ", увери Янислава Илиева.

Допълни, че забавянето с една седмица не е съдбовно за здравето на пациентите.

Отговорът на Министерството на здравеопазването е следният:



Репортер: Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР