За трети пореден ден пътници на авиокомпанията Уиз еър” са

...
За трети пореден ден пътници на авиокомпанията Уиз еър” са
Коментари Харесай

Унгарска авиокомпания заряза трети ден пътници в София

За трети следващ ден пасажери на самолетната компания " Уиз еър” са блокирани на летище " София” поради повече продадени билети, в сравнение с са местата в самолетите им. Тази заран 40 души още веднъж не са съумели да се качат на самолета, за който имат билет. С преимущество са настанени пасажерите, които трябваше през вчерашния ден да летят, само че бяха върнати, оплакаха се пострадали пред bTV.

Той посочи, че от компанията са му предложили обезщетение от 400 евро. Авиокомпанията удостовери пред малкия екран, че е направила повече резервации от наличните места, само че това било процедура, защото рядко се явявали всички пасажери за един полет.

Във вторник и сряда утринните полети до Лондон на самолетната компания " Уиз еър” се оказват претъпкани. От компанията намират бързо решение, като не пускат 25 души на борда без никакво пояснение.

" След като минахме всички инспекции, бяхме спрени на последния надзор. Казаха да изчакаме, че ще пътуваме с обедния полет”, споделя шокирана пътничка.

 1968995

Клиентите на " Уиз еър” са блокирани на летището до идващия полет, който е след 7 часа. Част от пътуващите в обедния полет също са свалени поради чакащите от сутринта.

Избирането на отпадналите ставало на инцидентен принцип.

" Дадохме нашите две места на една жена, която трябваше да отиде в болница. Тя просто се разплака, тъй като нямаше да може да стигне навреме”, споделя Цветелина, която трябвало да кацне в Лондон сутринта.

Пътниците без шанс са изумени от тото правилото, съгласно който са определени оставащите. Разказват, че майка на три деца също била от изоставените, а фамилията се качило на самолета единствено с бащата.

По това време представител на " Уиз еър” на летище София няма. На блокираните пътуващи е отхвърлен контакт с компанията.

" Казаха, в случай че желая да беседвам с представител на компанията, да пътувам до Унгария”, споделя с неразбиране една от пострадалите.

От " Уиз еър” показват, че интернационалните стандарти в авиосектора разрешават известно надвишаване на броя резервирани места (т. нар. overbooking), тъй като нормално не всички пасажери се явяват, а задачата е да не остават празни места.

" Случаи, в които всички пасажери се появяват за своя полет, са казус и при сходна обстановка доброволци измежду пасажерите получават спомагателни изгоди против единодушието си да пътуват по-късно. Или пасажерите, които са се чекирали последни, са регистрирани за идващ полет и се компенсират според законодателството за правата на пасажерите.

" Уиз еър” откровено се извинява на всички наранени пасажери и поставя всички вероятни старания да им обезпечи освен прелестен престой на летището, само че и да спомага за удовлетворяването на всички техни нужди”, показват от компанията.

От там обаче не се ангажираха с това по кое време ще се реши казусът с връщането на пасажери.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР