За трети път в харманлийския окръжен съд тръгна делото за

...
За трети път в харманлийския окръжен съд тръгна делото за
Коментари Харесай

88 свидетели и 11 вещи лица са призовани по делото „Бисер“

За трети път в харманлийския областен съд потегли делото за потопа в Бисер. На 6 февруари се скъса стена на бент. „ Иваново “, а вълната заля селото, като умъртви 8 души и унищожи над 50 къщи.

Делото е против някогашния регионален шеф Ирина Узунова, която е упрекната, че не е изпълнила отговорностите си за обмисляне на отбрана при бедствия, образуване създаването на регионален проект за отбрана при бедствия.

Днес делото стартира с разпит на очевидци. Призовани са 88 очевидци и 11 движимости лица Някои от тях са умряли, тъй че за идващото съвещание ще бъдат призовани техни наследници. От по този начин повдигнатото обвиняване не схваща какво не съм направила, като регионален шеф, разяснява Узунова. Според не е собствеността на язовира е потвърдена. Това е Община Харманли, която бе наказана след нещастието, добави тя.

През годините наследници на жертвите и потърпевшите заведоха каузи против Община Харманли и ги завоюваха. Тя се принуди за употребяват заем, с цел да изплати присъдените компенсации от 10 млн. лева

Два пъти това дело потегля безрезултатно. Последният бе при започване на 2019 година Месеци по- късно съдът го върна на прокуратурата, тъй като в обвинителния акт „ не са били посочени обстоятелства и изложени изказвания по отношение на обективните детайли на действието. Липсвали изказвания и за съществуване на причинно-следствена връзка сред осъщественото от подсъдимата действие и настъпилия резултат

Делото продължава още 3 дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР