За трети път, от 2019 г. насам, Община Троян ще

...
За трети път, от 2019 г. насам, Община Троян ще
Коментари Харесай

Общо 252 троянски ученици ще преминат обучение по ски

За трети път, от 2019 година насам, Община Троян ще се включи като сътрудник в плана на Българската федерация по ски „ Научи се да караш ски “.

Инициативата, която се финансира от Министерството на младежта и спорта, по график ще се осъществя от 21 февруари до 24 март в ски зоната на туристически комплекс „ Беклемето “.

Проектът обгръща 200 деца (със 150 повече по отношение на 2019 година и 100 повече по отношение на 2020 г.), които ще имат опция в продължение на четири дни (20 часа) да се образоват гратис по ски алпийски дисциплини и ски тичане.

Още през месец декември предходната година бе извършено изследване измежду родителите и децата от начален стадий, по отношение на желанието им да се включат в плана, като в интервала от 14 до 17 февруари (от 8.00 до 12.30 часа) Община Троян в допълнение ще финансира образованието на още 52 възпитаници, отвън обхванатите по плана, които са изявили предпочитание да се образоват в региона на зимните спортове.

За всички деца са обезпечени превоз, ски съоръжение, квалифицирани ски учители и обяд. Предвидено е и здравно обслужване. Ръководители на групите ще бъдат обезпечени от учебните заведения, чиито възпитаници са включени в съответните групи. В следобедните часове учениците ще могат да се включат в заниманията на целодневната организация на образователния ден за наваксване на пропуснатото образователно наличие.

Намерението на управлението на Община Троян е всяко троянско дете най-малко един път да има опция гратис да премине курс на образование по ски. Инициативата ще бъде годишна, като по този метод се даде опция на най- дребните възпитаници да се образоват в обичайните за района зимни спортове, дали на България доста мотиви за горделивост.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР