За трета поредна година видинското Основно училище "Иван Вазов" провежда

...
За трета поредна година видинското Основно училище "Иван Вазов" провежда
Коментари Харесай

Родители стават учители за ден във Видин

За трета поредна година видинското Основно учебно заведение "Иван Вазов " организира самодейността "Учител за един ден ". В ролята на преподаватели застават родители на възпитаници, които показват на децата специалността си.
"Имали сме родители, които срещат децата с специалността на юристите, лекарската специалност, сладкарите. Последният урок, изнесен от родител, беше обвързван с запазване на околната среда и екологията. Родителят се занимава с произвеждане на биоторове и пчеларство. Поканиха децата във фермата и пчелното стопанство. Надяваме се пролетта децата да отидат на място. Беше им занимателно, научиха доста любопитни и нови неща ", описа шефът на образователното заведение Пролетка Цветкова.
В петък, 16 февруари, в часа на класа преподавател бе Мария Великова, майка на Георги от 1 "а " клас. Тя срещна децата с разделното събиране на боклуци, преработването и компостирането. Учениците отговаряха на въпроси, играха и получиха доста дарове.
Всеки нов способ в преподаването е забавен за децата, изключително за по-малките, считат специалистите. По всичко проличава, че децата се забавляват и научават нови и потребни неща. 4 "б " клас към този момент с неспокойствие чака да завърши февруари и да пристигна март, тъй като тогава ще се организира идващият урок, изнесен от родител.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР