За трета поредна година турнирът по фигурно пързаляне София Трофи

...
За трета поредна година турнирът по фигурно пързаляне София Трофи
Коментари Харесай

Огромен интерес към турнира по фигурно пързаляне София Трофи

За трета поредна година шампионатът по фигурно пързаляне " София Трофи " концентрира голям интерес и е измежду най-очакваните спортни събития през зимата. В конкуренцията ще вземат участие над 300 състезатели, които от на следващия ден до неделя ще дефинират най-хубавите в стартовете, годни за Европейската купа при младите. От тази зима шампионатът е част от програмата на София - Европейска столица на спорта.

" Искам да поздравя участниците в шампионата, да им пожелая триумф и да поздравявам с " Добре пристигнал " най-великият треньор в този спорт, посещавал България - Алексей Мишин ", това съобщи на конференция Анатоли Илиев, учредителен секретар на София - Европейска столица на спорта, преди да връчи на именития ментор възпоменателен орден от името на кмета на София Йорданка Фандъкова.
Проф. Мишин е в България за семинара с треньори и експерти, който предхожда шампионата " София Трофи ".

Руският ментор благодари за вниманието и похвали уредниците и управлението на БФКънки за очевидния напредък, който бележи българското фигурно пързаляне в последните години.

" Имате доста надарени деца, към този момент и положителни експерти и за това съм уверен, че в скоро време ще регистрирате огромни триумфи. Радвам се, че съм посетител на София - Европейската столица на спорта и съм учуден от превъзходния слоган който имате: " Обичам спорта, Обичам София! " Идвам от Санкт Петербург и горещо ще препоръчам сходна самодейност и сходен слоган, тъй като е доста значимо да си предан на спорта и да обичаш живота ", съобщи Алексей Мишин, преди да изкаже страдание за драконовските и съгласно него незаслужени наказания против съветските спортисти в международен мащаб в последно време.

На срещата с медиите участваха още Татяна Йорданова, ръководител на БФКънки, най-хубавата млада състезателка Александра Фейгин, Ина Лутай и Силвия Демирева от уредниците клуб по танци на лед " Денкова-Стависки ".

Йорданова и Демирева също бяха отличени с плакети от името на столичния кмет за приноса си в развиването на фигурното пързаляне и постоянството в налагането на младите гении.

" За мен е чест, че тук, в ИнфоЦентър София 2018 можем да приветстваме толкоз авторитетни посетители и то тъкмо в годината, когато София е Европейска столица на спорта. Започва доста мощен шампионат, в който ще вземат участие 75 българи, а след по-малко от месец ни следва да сме домакини на Световното състезание за юноши, което ще събере тук, в българската столица най-хубавите млади очаквания на планетата ", сподели Йорданова.

Александра Фейгин описа за своята подготовка и задачите си както за идния шампионат, по този начин и за близкото бъдеще. Въпреки, че има квота за присъединяване при дамите, възрастовата граница към момента не разрешава на 15-годишната българка да се състезава с дамите.

" Мечтата ми е да вземам участие на олимпийски игри и да бъда в тройката ", съобщи Фейгин, която извършва едни от най-трудните скокове в женското фигурно пързаляне.

Турнирът " София Трофи " ще бъде и контролно за установяване състава на България за Световното състезание при започване на март в София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР