За трета поредна година телекоми у нас вдигат месечните си

...
За трета поредна година телекоми у нас вдигат месечните си
Коментари Харесай

И А1 ще индексира месечните си такси заради инфлацията 

За трета поредна година телекоми у нас подвигат месечните си такси поради инфлацията. Първи Vivacom оповестиха индексация, само че към този момент е ясно, че ще ги последват и от A1.

" Нашите разноски също са съществено увеличени, което постанова да правим индексация на месечните абонаменти такси. Това е общоприета процедура в Европейски Съюз, която е планувана в договорите и надлежно използваните към тях Общи условия на нашите клиенти ", обявиха пред Българска телеграфна агенция от " A1 България ".

Пред организацията от компанията означават, че през 2023 година инфлацията е траяла да бъде на високи равнища, " макар лекия спад през последните три месеца ", само че за поредна година е много над междинната спрямо предходните над 10 години.

" Анализираме въздействието на инфлацията върху нашия бизнес, с цел да можем да вземем най-хубавото решение за нашите клиенти и за компанията. След като имаме подготвеност, ще уведомим нашите клиенти във допустимо най-кратки периоди ", се показва в отговора на A1 на питане на организацията.

От Vivacom към този момент оповестиха, че подвигат таксите с 4,7% - колкото е и средногодишната инфлация за 2023 година по данни на националната статистика. Промяната ще се отрази във февруарските сметки.

От Yettel са отказали коментар по тематиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР