За трета поредна година ще се състои Национален фермерски фестивал,

...
За трета поредна година ще се състои Национален фермерски фестивал,
Коментари Харесай

Национален фермерски пазар ще има в парка Заимов в София

За трета поредна година ще се състои Национален фермерски фестивал, проведен от "Пазари Юг " ЕАД, взаимно с "Хранкооп София " и със съдействието и поддръжката на Столичната община. Това заяви пресцентърът на Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Форумът ще е в парка "Заимов " и се провежда по модел на огромните европейски столици.

Очаква се на фермерския фестивал да показват продукцията си над 120 производители на чиста храна, ще има и арт ателиета.

На гостите на пазара ще се предложат редица артикули със сезонни усети и аромати, обилие от сезонни плодове и зеленчуци, няколко типа самун с мая, мед и пчелни артикули от разнообразни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнородни млечни артикули и още доста вкусни оферти от градините на производителите.

На фестивала ще се показват работилници за ръчно направени сувенири, сапуни и козметика, ще има музика и положително въодушевление за всички. Над 10 000 гости се чака да се насладят на обичайния български усет и обичаи. Засиленият интерес към достоверните български аграрни артикули притегля стотици софиянци на фермерските пазари. Популярността на тези пазари пораства, а клиентите търсят директния контакт с производителя, означават от Столичната община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР