За трета поредна година България организира един изключително успешен тенис

...
За трета поредна година България организира един изключително успешен тенис
Коментари Харесай

Министър Кралев: За трета поредна година правим един изключително успешен тенис турнир

За трета поредна година България провежда един извънредно сполучлив тенис шампионат. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на празненството на играчите на шампионата от сериите ATP 250 Sofia Open.

" Това е първото огромно събитие за Европейската столица на спорта София през тази година. Когато преди 3 години с моя другар Стефан Цветков взехме решение да стартираме договаряния за провеждането на ATP шампионати в България, доста хора бяха скептични, че няма да се оправим и че не сме подготвени. Но за трети следващ път вършим един извънредно сполучлив шампионат. А тази година надпреварата е още по-силно, като ще взе участие най-титулуваният и най-успешен тенисист, който е играл в миналото у нас - Стан Вавринка. Няма да укривам, че всички съжаляваме за травмата на Григор Димитров, само че това е част от огромния спорт. С Кубрат Пулев също се случи в най-неподходящия миг ", съобщи Кралев.

Министърът изрази убеденост, че шампионатът ще бъде част от спортната стратегия на България и през идващите години и задачата е той да бъде трансфорат в една от емблемите на София.

" Един шампионат не може да зависи от присъединяване на един, двама или трима тенисисти. Такива шампионати се вършат тук-там, където има почитатели и интерес към сходни събития. А България потвърди, че има заинтригувани и разбиращи почитатели на тениса. Собствениците на седмицата от Dubai Duty Free са удовлетворени. С тях водим диалози от няколко месеца и планираме в края на март да проведем финални договаряния за удължение на контракта ", сподели министърът.

 Снимка 338505
Източник:

Турнирният шеф на Sofia Open 2018 Пол Макнами посочи, че България към този момент се потвърдила като уредник на 6 шампионата от най-голям сан, както при мъжете, по този начин и при дамите.

Ласкаво за организацията се изрекоха и трима от топ играчите, които ще вземат присъединяване в тазгодишното издание на конкуренцията - Жил Мюлер, Виктор Троицки и Филип Колшрайбер.

Носителят на три трофеи от Големия шлем Стан Вавринка идва в България в сряда и ще започва присъединяване си във втория кръг в четвъртък против спечелилия от днешния мач сред българина Александър Донски и някогашния щ 24 в света Мартин Клижан.

 Снимка 338507
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР