За тези, които планират да сменят местожителството си, експертите на

...
За тези, които планират да сменят местожителството си, експертите на
Коментари Харесай

Най-евтините за живот на чужденци големи градове в света

За тези, които възнамеряват да сменят местожителството си, специалистите на берлинската изследователска компания Movinga поучава да се обърне внимание на филипинската столица Манила.

Експертите направиха годишния си рейтинг International Moving Price Index 2019 и назоваха най-евините и най-скъпите за живот на чужденци в света.

Класацията се сформира Рейтинг въз основата на оценка на главните разноски за живот на човек и семейство, в това число дневни разноски, разноските за наем на жилище, превоз, храна и питиета, както и цената на нова цена за мобилен телефон.

Разказваме за 10-те най евтини за живот на чужденците огромни градове в света. На трето място измежду тях е българската столица София.
 Снимка 221170
1. Ню Делхи, Индия

Разходи за един човек на месец: $1 735. Разходи на семейство за месец: $4 232

Ню Делхи е формалната столица на Индия, намира в метрополията на Делхи.

Ню Делхи е прочут със своите необятни булеварди, обградени с дървета и е място на голям брой национални институции и забележителности.
 Снимка 217816
Източник:

2. Истанбул, Турция

Разходи на човек на месец: $2 054 $. Разходи на семейство на месец: $4 045

Истанбул е най-големият град в Турция, основният търговски, промишлен и културен център, основното пристанище на страната.

Разположен е на брега на протока Босфор, който разделя града на европейска (основна) и азиатска част, свързани с мостове и тунели.
 Снимка 433627
Източник:

3. София, България

Разходи на човек на месец: $2 282 $. Семейни разноски на месец: 4 525 $

Това е най-големият град в България населяван от над 1 400 000 души.

София е столица - административен, транспортен, културен, промишлен и учебен център на България.
 Снимка 437976
Източник:

4. Буенос Айрес, Аржентина

Разходи на човек на месец: $2 288 $. Разходи на семейство на месец: Щатски долар 4 526

Буенос Айрес е федералната столица на Аржентина с население към 3 млн. души.

Буенос Айрес е най-голямото пристанище в страната, едно от най-големите в Южна Америка. Градът е най-важният финансов и промишлен център на страната.
 Снимка 358560
Източник:

5. Куала Лумпур, Малайзия

Разходи на човек на месец: Щатски долар 2452. Месечни разноски на семейство: $5 088

Куала Лумпур е значим търговски, промишлен и финансов център на страната, с население към 2 млн. поданици.

В града и покрайнините му има фабрики за преправка на каучук, палмово масло и други хранителни артикули, автомобилни елементи, електрически и електронни артикули, селскостопанско съоръжение, железни произведения и текстил.
 Снимка 317645
Източник:

6. Богота, Колумбия

Разходи на човек на месец: $2 472 $. Разходи за семейство на месец: Щатски долар 4 859

Богота е основният политически, стопански и културен център на Колумбия. Градът е най-големият стопански център на страната и един от най-важните стопански центрове на Южна Америка.

Седалището на множеството колумбийски компании е в Богота. Тук са ситуирани централите на множеството частни банки и финансови организации в Колумбия.
 Снимка 279122
Източник:

7. Манила, Филипини

Разходи на човек на месец: 2548 $. Разходи на семейство на месец: Щатски долар 5 292 $

Манила е основното пристанище на страната и едно от най-натоварените пристанища в света. Развита е промишлеността за произвеждане на химикали, текстил и облекло, електроника, храни и питиета, тютюн, шперплат, копра, кокосово масло и други

Хранителната индустрия е един от най-стабилните браншове на локалната стопанска система. Манила е един от най-гъсто обитаемоте градове в света с плътност на популацията от 43 079 души на квадратен километър.
 Снимка 242162
Източник:

8. Рио де Жанейро, Бразилия

Разходи на човек на месец: $2 640 $. Разходи на семейство на месец: $5 557 $

Рио де Жанейро се трансформира в привлекателна дестинация за доста компании, тъй като там има административни и държавни центрове. Централните офиси на огромни държавни компании като Petrobras, Elektrobras и други също са ситуирани в града.

Рио се подрежда на второ място по индустриално произвеждане и е вторият по величина финансов център след Сао Пауло. Промишлените предприятия на града създават храни, химикали и нефтопродукти, медикаменти, железни произведения, кораби, текстил и мебели. Доминиращият бранш в стопанската система обаче е секторът на услугите, в това число банковото дело и е вторият по размер пазар на акции в Бразилия.

Но Рио де Жанейро е прочут и с доста висока степен на престъпност, съсредоточена в гъсто обитаемоте небогати районни на града.
 Снимка 437979
Източник:

9. Джакарта, Индонезия

Разходи на човек на месец: Щатски долар 2 522. Разходи на семейство на месец: Щатски долар 6 452

Джакарта е най-големият промишлен център в страната. Джакарта е голямата многомилионна столица на най-голямата мюсюлманска страна в света.

В града няма метро, ​​което се отразява мощно отрицателно на транспортната обстановка. Градските рейсове постоянно са препълнени с локални поданици, те нямат климатик и постоянно са " забити " в тапи.
 Снимка 379333
Източник:

10. Санкт Петербург, Русия

Разходи на човек на месец: $2 760 $. Разходи на семейство на месец: $5 669 $

Санкт Петербург е вторият най-съществен стопански център на Руската федерация след столицата Москва.

Санкт Петербург е най-северният град в света с население от над един милион души. Санкт Петербург постоянно е определян като най-западния град на Русия в културен смисъл. Предполага, че до 2030 година популацията ще бъде 5,9 милиона души.

Историческият център е включен в листата на международното завещание на ЮНЕСКО. В Санкт Петербург се намира и Ермитажът - един от най-големите музеи на изкуството в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР