За тенденция влезлите в България украинци, бягащи от войната в

...
За тенденция влезлите в България украинци, бягащи от войната в
Коментари Харесай

Напускащите България украинци вече са повече от пристигащите

За наклонност влезлите в България украинци, бягащи от войната в Украйна, да са по-малко от излезлите, заяви шефът на Областния съвет на БЧК в Добрич доктор Артюн Еринозов, като неговите наблюдения са за ГКПП-Дуранкулак. По думите му, през пункта единствено през последното денонощие са минали 27 рейса с украинска регистрация, отправяйки се към Румъния. В същото време в България са влезнали 7 рейса с украинци, бягащи от войната.

На 24 май държавната пресслужба заяви, че се следи засилен поток назад към мирните региони на Украйна, като бяха обявени данни за последното денонощие, в което три пъти повече хора са напуснали България, в сравнение с са влезнали - 3076 против 901. В същия ден ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева заяви, че общо 297 хиляди украински жители са влезнали в България, а към 100 хиляди души към момента са на българска територия, като по думите ѝ пикът на бежанци е доближат. Най-много украински бежанци има по Черноморието - освен настанени в хотелите по държавната стратегия, само че и такива, които сами са намерили заслон.

Според данните към 26 май от държавния портал за наранени от войната, 284 329 са влезнали в България, а от тях 97 399 са останали в страната.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР