За тази година общо 39 пространства т.нар. кални точки“ във

...
За тази година общо 39 пространства т.нар. кални точки“ във
Коментари Харесай

Фандъкова: Общо 39 пространства в кварталите са включени тази година в програмата ни за облагородяване на т.нар. “кални точки“

За тази година общо 39 пространства така наречен „ кални точки “ във всички региони на София са включени в програмата ни за облагородяване.

Тя е от най-важните ни нови стратегии за възстановяване чистотата и качеството на въздуха, която изпълняваме от 2020 година. През първите две години от осъществяването са облагородени 59 пространства в 20 разнообразни региони на София. Това сподели през днешния ден кметът Йорданка Фандъкова при инспекция в регион „ Илинден “, ж.к. „ Света Троица “ дружно със зам.-кмета по екология Десислава Билева и кмета на региона Иван Божилов.

В междублоковото пространство в ж.к. “Света троица “ е изпълнен квартален паркинг за 40 коли. Изпълнени са и озеленителни действия, като са засадени 10 декоративни дървета объл шестил и шубраци.

Още 4 места ще бъдат облагородени в регион „ Илинден “ по този метод, добави кметът на Иван Божилов.

Създадохме самодейността преди три години  и беше припозната като национална стратегия и чакахме, както бе декларирано от някогашния министър на околната среда поддръжка, само че не се реализира, уточни кметът Фандъкова.

Чистотата на въздуха е приоритет за Столична община. До момента сме вложили 1.5 млн. лв. в облагородяване на така наречен “кални точки “ и с направените икономии финансираме още 13 нови пространства тази година, уточни зам.-кметът Билева.

До момента са изпълнени 6 обекта в регионите Искър, Овча купел, Средец, Кремиковци, Връбница и Илинден. В развой на осъществяване са още 9 обекта в регионите Надежда, Нови Искър, Витоша, Красна поляна, Връбница, Изгрев, Лозенец и Слатина, които се чака да бъдат приключени най-късно доникъде на месец септември.

През месец септември следва за стартира осъществяването на облагородителните действия и на останалите нови обекти, утвърдени за осъществяване, в регионите Триадица, Младост, Подуяне, Оборище, Красно село, Възраждане, Банкя, Люлин и Искър.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР