За сряда е насрочено заседанието на Надзорния съвет на НЗОК,

...
За сряда е насрочено заседанието на Надзорния съвет на НЗОК,
Коментари Харесай

Насрочиха наново заседанието на Надзора на НЗОК за НРД

За сряда е планувано съвещанието на Надзорния съвет на НЗОК, което трябваше да се организира предишния четвъртък, излиза наяве от уеб страницата на Здравната каса. Причината за отлагането беше в неналичието на кворум.

Надзорниците би трябвало да прегледат още веднъж плановете на НРД за медицински и дентални действия 2023-2025, поради нужда от координиране със съсловните организации на недоуточнени текстове.

В дневния ред на Надзора е и одобряването на стойности по РЗОК за дейностите в болнична здравна помощ за възнаграждение през месец септември 2023 година (дейност м. август 2023 г.), индикативни стойности за медицински произведения, прилагани в лечебните заведения, които НЗОК заплаща отвън цената на оказваните медицински услуги и индикативни стойности за лекарствени артикули за лекуване на злокачествени болести и лекарствени артикули при животозастрашаващи кръвоизливи и незабавни оперативни и инвазивни интервенции за възнаграждение през месец октомври 2023 година (дейност м. август 2023 г.).

Надзорниците би трябвало още да утвърдят Спецификация с избрани и групирани медицински произведения, прилагани в изискванията на извънболничната и болничната помощ за 2024 г.; да одобрят по принцип плановете на Механизъм, гарантиращ предвидимост и резистентност на бюджета на НЗОК за 2023 година за лекарствените артикули, заплащани изцяло или отчасти от НЗОК и Методика за използване на Механизма, както и да одобряват Механизъм за медицинските произведения за 2023 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР