За случая съобщиха близки на жената, след като стана известен

...
За случая съобщиха близки на жената, след като стана известен
Коментари Харесай

Цяла България Изтръпна: Получила Е Болки В Корема, Часове Изследвания В Пирогов И Вма! От Сепсис Почина

За случая оповестиха близки на дамата, откакто стана прочут различен случай на мъж, отпратен от " Пирогов ", който по-късно е умрял.

67-годишната Петя Илиева внезапно се почувствала доста зле. Дъщеря ѝ Юлия Бочукова описа пред Нова телевизия, че майка ѝ е имала по тялото си нещо като пъпки със съсирена кръв, била е трудноподвижна и несъответстваща, имала е болки в крайниците, говорела е завалена и дишала тежко. Това се случило на 30 август.

Няколко дни преди този момент дамата се оплаквала от болки в кръста и е диагностицирана с дискова херния.

Около среднощ Юлия откарала майка си в " Пирогов ". Там ѝ измерили кръвното. Оказало се, че е доста ниско - 80 на 40, по тази причина лекарката поискала да купят от вендинг машината до кабинета кола и айрян, с цел да ѝ се вдигне кръвното.

През цялото време Юлия разговаряла по телефона с брат си Людмил, който е незабавен доктор в Съединени американски щати с дълготраен опит. Той незабавно разпознал, че става дума за сепсис.

От " Пирогов " обаче ги отпратили, като споделили, че не могат да одобряват дамата, тъй като при тях няма дежурен невролог. Вместо това ги насочили към ВМА, а в документите написали диагноза " болки в кръста ".

Юлия откарва майка си във ВМА.

" Започнаха да ги размотават от етаж на етаж. Правиха ѝ рентгенови фотоси на белия дроб, което беше безусловно излишно. Аз към този момент бях толкоз обезверен. Неврологът нямаше хабер защо става въпрос ", споделя Людмил.

Той на няколко пъти опитал да каже на лекарите каква е диагнозата, само че те не поискали да беседват с него.

" В отчаянието си написах диагнозата и какво би трябвало да се направи в SMS. Това, което ми беше предадено, е, че известието мога да си го навра някъде и че в България нещата не стават по този метод ", добавя той.

Петя е призната в интензивното поделение към 3 часа сутринта, а на идващия ден почнало лекуване с антибиотици.

Людмил, който видял резултатите от проучванията, изяснява, че на идващия ден етапа към този момент е била толкоз напреднала, че тя не е можела да бъде избавена.

В коментар по случая от " Пирогов " изясняват, че нямат дежурен невролог и по тази причина насочват пациентите към лечебни заведения, в които има.

" Ако това се случи в Америка и пациент в септичен потрес е препратен от болничното заведение, този доктор на идващия ден няма да практикува, ще бъде наказан и няма в никакъв случай повече да види пациент през живота си ", споделя Людмил.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР