За Словения чакането свърши и след 14 години словенският национален

...
За Словения чакането свърши и след 14 години словенският национален
Коментари Харесай

Селекционерът на Словения след успеха: Щастливи и горди сме!

За Словения чакането свърши и след 14 години словенският народен тим по футбол се класира за огромно съревнование. С победа с 2:1 против Казахстан те потвърдиха мястото си на Евро 2024, което ще се организира следващата година в Германия.

" Щастливи, щастливи и горди! Мисля, че е справедливо. Благодаря на народа на Словения за тази невероятна позитивна сила през последните месеци. Тя се отплати за едно потомство, което беше оповестено съвсем за изгубено. Но момчетата станаха мъже ", сподели във връзка триумфа на Словения Матяж Кек по отношение на новия подтик, който донесе на словенския футбол класирането.

Словенците страдаха в огромни интервали нощес против Казахстан, само че в последна сметка попадение на Бенямин Вербич четири минути преди края подпечата триумфа. С триумфа нощес събраха 22 точки в група Н и заеха 2-ото място след тоталния любимец Дания. Извън финалите останаха Финландия, Казахстан, Северна Ирландия и Сан Марино.

Кек е на поста към този момент пет години и за поддръжката през всичкото това време благодари на управлението на федерацията, на хората от щаба и на играчите, които взеха присъединяване. Завърна се на пейката на националния тим преди квалификациите за Евро 2020, договорът му изтича в края на годината, в който разбираемо има анекс за удължение при класиране за шампионата. Ще остане ли на поста си и след шампионата?

" Наистина се надявах никой да не ме пита това. Трябва да знаеш по кое време е задоволително. Първо ще се насладя на тази история. Радвам се, че мога да се прибера благополучен в къщи. Страхувах се по какъв начин ще изляза на улицата, в случай че се бяхме провалили. Ще има задоволително време да помислим по какъв начин и какво ще стане ", не даде явен отговор още той на конференцията.

" Чак откакто падна второто попадение към този момент знаех, че се класираме. Можем да теглим чертата. Знаех, че не можем да загубим мача при никакви условия. Първото полувреме играхме задоволително нападателно и офанзивно, нямаше прагматизъм, искахме да поддържаме висок темп, само че би трябвало да се признае Казахстан не на вятъра има 18 точки в тази група ", означи Кек.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Атанас Василев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР