За силно земетресение усетено край Провадия и околностите сигнализират читатели

...
За силно земетресение усетено край Провадия и околностите сигнализират читатели
Коментари Харесай

Земетресение край Провадия, усети се и във Варна

За мощно земетресение усетено край Провадия и покрайнините алармират читатели на Moreto.net. Според читателите, трусът е бил усетен и в Девня и по високите етажи във Варна.

Трусът е станал в 21:22 часа българско време.

По информация на сеизмологичния център на Българска академия на науките трусът е бил с магнитуд 3,5 по Рихтер, с епицентър 4км югоизточно от Провадия и дълбочина 2км.

Според Европейския сеизмологичен цнтър магнитутъд е 3,6 по Рихтер. Епицентърът е 6км южно от Провадия, с дълбочина 2км, в региона на " Солниците " (солната мина).

Припомняме, в същия регион трусове не са нещо ново и се случват переодично. Последното такова бе с магнитуд 3,2 по Рихтер и бе записано на 11 май 2018 година.

За последните 10 години има регистрирани 8 земетресния с мганитуд над 2,5 по Рихтер.

На 15 април 2015 там бе регистриран трус от 2,4 по Рихтер. На 13 август 2013 земетресението бе 4 по Рихтер. На 28 юни 2012 имаше трус 3.1 по Рихтер. На 7 октомври 2017 бе регистриран най-сериозният трус в последните 10 години - 4,4 по Рихтер, кото нанесе и редица материални вреди в Общината. На 15 май 2009 трусът бе 2,1 по Рихтер. На 18 ноември 2008 магнитутуд бе 3,8 по Рихтер.

Според локалните поданици земетресенията се дължат точно на добива на сол от солните мини, намиращи се в непосредствена непосредственост до Провадия.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР