За щастието във връзките е изписано много. За нещастието се

...
За щастието във връзките е изписано много. За нещастието се
Коментари Харесай

Токсичната жена и токсичният мъж: Защо те никога не стават двойка, а тровят живота на другите

За щастието във връзките е изписано доста. За нещастието се приказва по-малко. Защото би трябвало да мислим положително.

Как да мислим обаче по този начин, когато всичко като че ли преднамерено се струпва върху главите ни – безпаричие, отмалялост, безсилие, проблеми в работата и на всичко от горната страна, когато човек се прибере вкъщи, там го чака следващото зло  – токсичната половинка, подготвена да „ изсмуче “ и последната му капчица живец.

Токсичната жена – коя е тя?

Обикновено наподобява добре. Тя е взискателна, с високо самочувствие, неведнъж незадоволително добре покрито, само че това не й пречи въобще. Тя е горделива, капризна и най-много постоянно недоволна. Недоволна е най-вече от себе си, само че не го осъзнава. Затова търси виновността в другите, да вземем за пример, в мъжа до себе си.

Токсичната жена е способна да токсини всеки един ден, да направи скандал от всяко дребно нещо, да се наложи непременно. За нея е значимо да знае, че държи нещата под надзор.

Мъжът до такава жена е нерешителен и нерешителен. Вечно е в очакване на идващия каприз и идващото обвиняване. Без значение защо, токсичната жена постоянно е в положение да откри защо да бъде недоволна. Например, че мъжът не печели задоволително добре, даже и в случай че той почтително задоволява всичките й прищявки.

Може би мъжът до токсичната жена има занимание? Не, това не е добре. Той би трябвало да бъде безусловно постоянно разполагаем, тъй като тя непрекъснато се нуждае от грижи.

Мъжът до токсичната жена не се усмихва постоянно. Не се усеща воин. Няма право да мечтае. Единственото на което има право е да гледа половинката си в очите и да е подготвен да откликне на всяко нейно предпочитание. За правенето на всичко останало, токсичната жена постанова санкции.

Токсичният мъж – кой е той?

Той е абсолютният лакомец, показан в най-чиста форма. Социалното му състояние, възрастта и образованието му нямат никакво значение.

Той не се интересува от нищо друго, с изключение на от себе си. Но не с цел да работи върху своето израстване. Всъщност, това въобще не го интересува. За него е значимо половинката да бъде на равнище, с цел да може да продължава да живее обхванат само от личните си потребности и угаждайки единствено на себе си.

Токсичният мъж не се интересува по какъв начин дамата до него е прекарала деня си, какво мисли, защо мечтае, дали има потребност от нещо. Тези неща не го интересуват. Защото не е „ кошче за душевни боклуци “.

Той не поема начинания за нищо. Нито поддържа самодейностите на своята половинка. За него е значимо да не му се нарушава спокойствието, да знае, че управлява всичко и че той е този, който взема решенията еднолично. Той не се допитва до своя сътрудник, тъй като е „ мъж на място “ и в никакъв случай не бърка.

Могат ли токсичната жена и токсичният мъж да бъдат двойка?

Вероятно да, само че напълно за малко. След това се разделят и стартират да търсят своите „ донори “. Защото тяхната токсичност не може да бъде поддържана без подобаващата жертва.

Ако разпознавате някои от признаците на токсичната жена и токсичния мъж в индивида до вас, помислете си – коства ли си да бъдете донор цялостен живот?!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР