За щастие, 21-годишната родилка Ваня Табакова, родената преди ден Златка,

...
За щастие, 21-годишната родилка Ваня Табакова, родената преди ден Златка,
Коментари Харесай

Мазилка падна до новородено бебе в болница

За благополучие, 21-годишната родилка Ваня Табакова, родената преди ден Златка, бабата и една от медицинските сестри, които били вътре, не са потърпевши, заяви Дарик радио .

Усещайки, че нещо пада от тавана, сестрата се навела над бебето, което тъкмо в този миг било на повивалника. В този миг сред него, болничното легло и детското креватче се стоварила част от мазилката.

"Стоя вътре, изясняват на щерка ми по какъв начин да поставя памперси, видях че нещо капе, подвигнах главата и споделям на сестрата: "Да не би инцидентно таванът да падне? " и той падна . Безкрайно се изплашихме ", описа бабата Сийка Масурска.

Майката е в стрес и отхвърля да приказва. Бащата - Александър Табаков, също не е на себе си, само че въпреки всичко разяснява:

"Не бях тук, обадиха ми се по телефона и ми споделиха за случилото се. Да чукаме на дърво, нищо не се случи, нека се вземат ограничения, с цел да не се случват сходни неща на други. Радвам се, че моето дете не е потърпевшо ".

Шефът на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров " доктор Марин Даракчиев съобщи, че незабавно е свикал комисия, която да направи оглед.

"Много противен случай. Майката и детето са спокойни и не са потърпевши. Точно тази стая е ремонтирана преди десетина години и в нея е нямало забележими белези, че има такива индикации. Мазилката не е била напукана и няма, по какъв начин да се допусна, че ще падне. Назначил съм комисия, която ще обходи целия бранш и ще огледа обширно всичко и в случай че се постанова вземането на спомагателни ограничения, то такива ще има. Дотогава във въпросния бранш няма да се настаняват родилки ", безапелационен бе той.

В останалата част на отделението е юридически ремонт преди четири години. В момента обаче, тъкмо над въпросния бранш на родилното поделение тече ремонт, поради отделяне на конструкция за инвазивна кардиология.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР