Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния

...
Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния
Коментари Харесай

КЕВР утвърди: 8% по-скъп газ през юни

Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди цена на природния газ за юни в размер на 59,55 лева за мегаватчас без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.

Повишението е на цената е с малко над 8% по отношение на май, показват от енергийния регулатор.

" Независимо от повишението на цената на природния газ с малко над 8% анализът демонстрира, че „ Булгаргаз “ е обезпечил удобна условия за доставка, на фона на все по-високото процентно нарастване на референтния показател TTF през м. май. На 31.05.2024 година, последният работен ден на месеца, при затварянето на нидерландската борса показателят TTF доближи стойност 34,70 евро/мегаватчас, т.е. 67,87 лева /мегаватчас. Утвърдената за месец юни цена на " Булгаргаз " е с 8 лева по-ниска ", споделят още от КЕВР.
От енергийния регулатор показват, че пораства ролята на газовите доставки по контракта с Азербайджан, които покриват близо 81% от месечното ползване

С обезпечените количества се покриват уговорките на публичния снабдител за юни - към крайните доставчици и топлофикационните сдружения, както и количествата по двустранните контракти с индустриални клиенти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР