За шести пореден път беше отложеното даването на ход на

...
За шести пореден път беше отложеното даването на ход на
Коментари Харесай

За шести път отложиха началото на делото за „Царските конюшни”

За шести следващ път беше отсроченото даването на ход на делото за земята под „ Царските конюшни” в центъра на София. Този път повода беше отпуск на юристите на обвинения – Веселин Пенев, някогашния регионален шеф на София. На предходното съвещание, което беше при започване на настоящата година, делото беше отсрочено, заради самоотвод на един от правосъдните заседатели и върнато на прокуратурата, заради позволени процесуални нарушавания.

Според държавното обвиняване апетитният парцел в центъра на столицата е продаден за 658 870 лева без Данък добавена стойност, т.е. по 90 лева на квадратен метър. Реалната му пазарна цена възлиза на близо 11 млн. лева Освен това парцелът е бил разграничен на три елементи, с цел да се избегне текст в закона, който планува продажбата на държавен парцел с цена над 500 000 лева да става само с решение на Министерски съвет. Сделката беше оповестена за оскъдна поради извънредно занижените цени.

„ Няма вреда за страната. Такъв проблем – " Царски конюшни " и продажбата им, не съществува. Аз не съм продал " Царските конюшни ". Интерпретациите на прокуратурата не престават към този момент трета година, в случай, че няма нищо такова. Надявам се съда, в последна сметка, да откри това нещо и да завърши с по този начин основаната еуфория ", сподели Пенев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР