За Северна Македония няма различни политики в коалицията, но се

...
За Северна Македония няма различни политики в коалицията, но се
Коментари Харесай

Никола Минчев: Весела Чернева има качества за външен министър

За Северна Македония няма разнообразни политики в обединението, само че се употребила тематиката, с цел да се основава изкуствено напрежение. Това съобщи по NOVA ръководителят на Народно събрание.

Весела Чернева, която е външнополитически консултант на Петков, имала качествата за външен министър. " Но не е обсъждана за съответна кандидатура за промяната на Теодора Генчовска ", изясни Минчев.

Той добави, че не му се коства реалистично Андрей Гюров да оглави Министерство на вътрешните работи, в случай че актуалният министър на вътрешните работи Бойко Рашков оглави КПКОНПИ. Той дори за първи път чувал такава вест, че Гюров вероятно можел да оглави Министерство на вътрешните работи - клевета, която през днешния ден бе публикувана от Татяна Дончева.

Нямаме лист с депутати от " ИТН ", които да отмятаме или не. Вярвам, че можем да намерим 12 депутати и от Има Такъв Народ е най-очевидното. Чисто математически е допустимо да има друго държавно управление в сегашния парламент, само че не виждам кое е това ново болшинство.

Няма да подкрепим друго държавно управление, в това число и с мандата на " ИТН ", ГЕРБ или Движение за права и свободи, посочи шефът на Народното събрание.

Правителство на малцинството мъчно е просъществувало в България, само че приказваме за обособени депутати, които да ни поддържат, с цел да има в Народното събрание едно същинско болшинство, чака Минчев.

Той посочи, че няма да бъдат канени депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", с цел да се обезпечи болшинство в Народното събрание за актуализацията на бюджета.

Все още няма решение кой ще оглави овакантените министерски места от " ИТН ". Оставките би трябвало да бъдат гласувани в Народното събрание, с цел да може да се сменят едни министри с други, сподели Минчев и добави, че ще бъдат гласувани, когато Министерски съвет предложи план за решение за промяна на едни министри с други. Няма законов период по кое време да бъдат заменени министрите.

Актуализацията на бюджета ще бъде приоритет пред промяната на министрите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР