За сега няма никакви индикации, че експлозията в Украйна е

...
За сега няма никакви индикации, че експлозията в Украйна е
Коментари Харесай

Столтенберг: Според първоначалния анализ инцидентът в Полша е от украинска ПВО

За в този момент няма никакви индикации, че детонацията в Украйна е резултат от преднамерено нахлуване. Няма индикации, че Русия приготвя нападателни дейности против НАТО. Това сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след изключителното съвещание на Пакта поради детонацията в Полша, при която починаха двама души.

Според Столтенберг двата гърмежа са станали по време на масирана вълна съветски набези в Украйна.

" От началото на противозаконната война НАТО е повишила бдителността си по Източния фланг и непрекъснато следи нещата ", сподели той. Започна следствие на произшествието, само че би трябвало да се изчака краят му.

Столтенберг съобщи, че съгласно първичния разбор случаят е станал от украински противовъздушни ракети, изстреляни от украинска земя, против навлизащи в Украйна съветски ракети. Той повтори, че това не е виновност на Украйна. " Русия носи крайната отговорност, тъй като тя продължава противозаконна война против Украйна ", сподели Столтенберг.

Гледайте онлайн тук или на



Съюзниците от НАТО на срещата през днешния ден са отправили съболезнования за жертвите в Полша и са изразили солидарността си със Варшава. Изяснено е, че ще продължи поддържането на Украйна в нейната обективна битка.

Столтенберг е разговарял нощес с полския президент Анджей Дуда и с американския президент Джо Байдън. Тримата са прецизирали, че би трябвало да бъдат бдителни и да запазят самообладание.

" НАТО ще направи всичко належащо да защищити всички съдружници ", сподели той.

НАТО доста е нараснал наличието си по Източния фланг, изключително по границите с Украйна. Има от ден на ден военнослужещи на място и многозначителни въздушни и флотски сили, сподели още генералният секретар на Алианса.




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР