За седмица по калъфките на възглавниците се натрупват 17 000

...
За седмица по калъфките на възглавниците се натрупват 17 000
Коментари Харесай

По тоалетната седалка има 17 000 пъти по-малко бактерии, отколкото по калъфката на възглавницата

За седмица по калъфките на възглавниците се натрупват 17 000 пъти повече бактериални колонии, в сравнение с тоалетна седалка, заяви в. " Дейли мейл ", базирайки се на американско проучване. Лабораторни проби са открили 3 милиона бактериални колонии върху калъфки на възглавници, които не са прани една седмица.

Памучните и копринени калъфки изобилстват от гъбички и микроорганизми от мъртвите кожни кафези, потта, слюнката. Специалистите, направили опита, са взели проби от непрани калъфки на трима доброволци след една, две и три седмици приложимост и са ги оставили да се инкубират до седем дни. Така са разкрили бактерии, които могат да провокират кожни инфекции и инфектиране.

От анкети е известно, че някои хора сменят калъфките на възглавниците си на 21 дни, до момента в който кожните лекари предлагат два пъти седмично.

" Когато си легнеш, замърсяваш чаршафите с мъртви кафези (около 50 милиона на дена), пот, грим, лосиони, косми и какво ли не още от деня - от полен и пърхот, от домашни любимци, през плесен, гъбички, частици нечистотия, до бактерии и вируси ", изяснява доктор Хадли Кинг, кожен лекар, който води извършения на студенти в медицинския лицей " Вейл " към Корнелския университет.

" Мъртвите кожни кафези и потта са храна за акарите, те ги притеглят в леглото и им оказват помощ да се развъждат ", прибавя той.

Кинг изяснява, че в случай че калъфката не се сменя цяла седмица, може да се развият алергии, инфекции и възпаления на кожата. Едни от бактериите, които виреят върху калъфки на възглавници, са Staphylococcus aureus. Те могат да причинят инфекции на кожата и меките тъкани. Открити са както бацили, по този начин и грам позитивни коки.

Бацилите могат да причинят инфекции на очите, ендокардит, бактеремия, септицемия, пневмония, менингит, мускулно-скелетни инфекции. Грам позитивните коки могат да доведат до синдром на отровен потрес и резистентни на антибиотици инфекции.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР