За седма поредна година организацията на ВМРО-БНД в град Септември

...
За седма поредна година организацията на ВМРО-БНД в град Септември
Коментари Харесай

В община Септември избират най-патриотичен дом

За седма поредна година организацията на ВМРО-БНД в град Септември афишира състезание за най - родолюбив дом в общината. През миналата 2017 година за най- родолюбив дом бе определен домът на семейство Торбанови от град Септември.

Идеята за избор на най- родолюбив дом се осъществя с цел да насърчи патриотизма на популацията в нашата община. Патриотизмът е този мотор на възхода на даден народ, който има силите да стимулира обособения човек да способства за богатството на личния си народ и по този метод да живее наред и щастливо в своята среда. В актуалните времена на стопанска и политическа рецесия, която вилнее над нас има и още една друга рецесия – духовната, която заличава нещата, които са ни запазили като народ в продължение на епохи и ни отчуждава един от различен като разрушава заварката ни като нация и защитните ни сили против непознати въздействия и експанзии, кометира водачът на локалната организация на Вътрешна македонска революционна организация Кузо Божинов. Той напомни и критериите, по които тази година ще бъде избран най патриотичния дом ще бъде избран по следните индикатори:

1. Чрез гласоподаване в основаното събитие на фейсбук групата ВМРО-СЕПТЕМВРИ, като се харесват качените фотоси на участника. Съобразно броя на получените гласове: до 5 точки.
2. Наличие на патриотични знаци /знамена, портрети на видни персони и други предмети свързани с възхода и историята на българския народ/ до 3 точки.
3. Наличие на българска литература /съобразно бройките:от 50 до 500 бр.,от 500 до 1000 бр. и от 1000 и повече бр./ до 3 точки.
4. Наличие на деца до 16г. /Съобразно броя на децата: 1 дете, 2 деца и 3 и повече, които да живеят в дома и да са от едно семейство/ до 3 точки.
5. Наличие на непрекъснато сложено на видно място и навън българско знаме /на стълб или стойка/ 1 точка.
6. Битово оформление на дома: 1 точка.
7. Общественост или историческа обязаност /Участие на живеещите в дома в публични мероприятия или историческа обязаност на дома или на рода/ 1 точка.
8. Наличие на православни знаци 1 точка.
9. Наличие на декоративно оформление, цветя 1 точка.
10. Познание и удостояване на родовата памет /родословно дърво, родова книга/ 1 точка.
Пределен брой точки: 20

Предложения ще се одобряват до 01.12.2018г, а награждаването на определения победител ще е през месец Декември.

Всеки претендент ще бъде посетен от комисия, която да извърши оценяването и да направи фотоси по индикаторите, които носят точки. Повече информация можете да получите на този телефон.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР