За седма поредна година областният управител бе сред официалните гости

...
За седма поредна година областният управител бе сред официалните гости
Коментари Харесай

Ирена Соколова с публична лекция пред студентите от Летен университет Албена 2019

За седма поредна година регионалният шеф бе измежду формалните посетители и лектори в Летния университет, проведен от Националното посланичество на студентските препоръки в Република България. По покана на УС на НПСС и на ръководителя Яна Вангелова, Соколова бе част от огромните спортни и обществени прояви на академичната юноша. Това оповестиха от Областна администрация - Перник.

Тази година в XVII-ото издание, провеждащо се по традиция от 23 до 29 август в к.к. Албена, се включиха над 250 студенти от 12 български университети.

Три са тематиките, които студентите включиха в своя седемдневен спортно-обучителен формат и представянето на съществени и специфични психични техники в лекцията на Соколова "Публично държание, обществена тирада и умения за увещание " бе измежду тях.

Лектори във формата бяха още професорът по право от СУ "Св. Климент Охридски " и Гл. редактор на списание “Правен преглед” Мария Славова с показване на "Правна уредба на локалните избори " и Тодор Йосифов - ръководител на Национално съдружие “ "Младежки глас " по тематиката "Активните младежи и младежките организации ".

“Като настоящи същества, само че и прочувствено и обществено интелигентни, ние индивидите сме разбрали, че е добре да познаваме механизмите на работа и взаимоотношение на нашите душeвност и тяло, с цел да можем по-прецизно да управляваме държанието си. Когнитивно-поведенческите техники, с които ви срещам дават опция да управлявате своите страсти и прекарвания и да насочвате мислите си посредством дребна смяна или леки корекции на ежедневното ви поведение”, показа Соколова в увода към своята презентация.



"Публичният ви облик с умения да работите в екип, само че и да сте водачи на мнение изисква да познавате съществени психологични процеси и феномени и също и по какъв начин доближаваме до ежедневните, съответни дейности и действия водени от нагоните, с които се раждаме”, добави тя.

"Летен университет 2019 " е план на Националното посланичество на студентските препоръки, започващ като „ Национални студентски игри " през 2002 година. Първото издание на летните игри се организира в с. Кранево, община Балчик. В по-късен стадий планът се именува „ Летен университет ".

През 2009 година самодейността приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет ".

Летният университет е обществен план, целящ да сътвори условия за създаване на дейния разговор сред студентските общности на висшите учебни заведения, чрез присъединяване им в образования, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят дружно за развиването на всеобщия студентски спорт, образованието и междукултурните полезности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР