За седма година вратите на Регионална библиотека Христо Ботев –

...
За седма година вратите на Регионална библиотека Христо Ботев –
Коментари Харесай

РБ „Христо Ботев” във Враца организира Нощ в библиотеката

За седма година вратите на Регионална библиотека „ Христо Ботев ” – Враца ще останат отворени и след 18 ч. Този път датата е 22 април (събота), когато стартира „ Нощ в библиотеката “. Инициативата ще се организира в навечерието на Световния ден на книгата и авторското право. Тази година събитието ще има и специфичен дрескод, отдаден на фентъзи героите и обичани магьосници. 
Вълшебната нощ стартира в 18:00 ч. и ще бъде открита със театър на Театрална група „ Темп “ и доста въодушевление от танцова групировка Elite. 
Светът на фентъзито и магиите ще се разкрие в Детски отдел и Тийн Залата на библиотеката. Малчуганите до 14 години ще бъдат пленени от бързите ръце на фокусника Радиум Тутовски.
Страстните (по)читатели на фентъзи поредиците „ Хари Потър “, „ Игра на тронове “, „ Властелинът на пръстените “ и „ Здрач “, ще могат да покажат отличните си знания, свързани с филмите и книгите в специфичен куиз, който ще се организира в тийн залата. 
Също в 18:00 ч. стартира и срещата с писателката Катерина Хапсали, създател на книгата „ Вкусни разкази “ (изд. „ Колибри “). В нея са събрани няколко истории за усета на живота, който може да е горчив, само че и сладостен, стипчив, изтънчен или пикантен; за аромата на дом и копнежа за обич и общуване; за тези знаци на всекидневието – храна за душата, които свързват хората и по този начин му придават стойност, резистентност и екзистенциален смисъл. 
Вечерта ще приключи в киносалона с кино лентата „ Изкуството да падаш “. Лентата е измежду участниците в конкурсната стратегия на фестивала „ Златна роза “. Историята споделя за 17-годишната Бори (в ролята Елена Замяркова), която отхвърля да бъде унижавана от момчетата. Артистичната й, само че лабилна майка (Александра Сърчаджиева) не й дава поддръжката, от която има потребност. Грижовният й дядо я записва в школа по джудо. Там тя осъзнава, че преди да победиш другите, би трябвало да победиш себе си. „ Изкуството да падаш “ е филм за сложния път на съзряването, за умеенето да падаш и да се изправяш още веднъж.
Прожекцията е подарък за всички другари на книгите и е с начален час 19:30 ч. Инициативата се организира с общителното подпомагане на Кино „ Метропол “ и след авансово декларирани места на телефон: 092 62 61 70 или на място в „ Заемна за дома “.
Вземете със себе обичан човек и елате да се срещнем, да споделяме, да се забавляваме, да научаваме… Защото всичко се трансформира, когато четем!
Входът е свободен!
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР