За създаване на дългосрочна Национална стратегия за детето, се обявиха

...
За създаване на дългосрочна Национална стратегия за детето, се обявиха
Коментари Харесай

Работещи в детски ясли настояват да се създаде национална стратегия за детето

За основаване на дълготрайна Национална тактика за детето, се оповестиха шефове и работещи в детските ясли в декларация, призната на народен конгрес. Според тях тя би трябвало да отразява цялостната визия на българската страна за развиването на идващите генерации жители на страната.

Участниците във форума са безапелационни, че националната тактика за детето би трябвало да обгръща стадиите на детското развиване от началото на бременността до навършването на 18-годишна възраст с интегрирани междусекторни политики и обществено финансиране, следено от страната. Също по този начин, съгласно тях е значимо да се дефинират нормативно всички нужни експерти, работещи с децата и фамилиите, и да се дефинират техните професионални функции и отговорности. Работещите в детските ясли акцентират, че е необходим повсеместен метод за обмисляне на кадровия запас и обезпеченост със експерти, което включва наложителна професионална подготовка, предвидимо кариерно развиване и почтено възнаграждение.

Те се разгласят за надграждане и развиване на потвърдено най-хубавият модел за развъждане, образование и образование на деца от 3 месеца до 3 години в независими детски ясли, които действа според член 118 от Закона за здравето, както и за поддръжка от работодателите за придобиване на нови познания и умения в региона на здравните грижи и ранното детско развиване посредством продължаващо здравно образование.

Да бъде усъвършенствана интегрираната работа на педагозите и експертите по здравни грижи в детските ясли с нормативно избрани професионални компетентности и допустимите форми на заменяне по отношение на равнищата на професионална подготвеност, да бъде засилен контролът от оторизираните държавни органи за разкриване, закриване и превръщане на детски ясли и други проведени форми за развъждане на децата в яслена възраст, без значение дали са основани с държавно или с частно финансиране, оферират още работещите в яслите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР