За Сърбия беше по-трудно от очакваното да си гарантира виза

...
За Сърбия беше по-трудно от очакваното да си гарантира виза
Коментари Харесай

Душан Тадич: Трябва да похвалим българите, защото рискуваха повече

За Сърбия беше по-трудно от предстоящото да си подсигурява виза за Европейското състезание в Германия. " Орлите " си опънаха сами нервите, а в един миг заплашиха съществено класирането си. Вярно, не с победа, както мнозина в страната предричаха или желаеха, а с тъждество (2:2) с България, която обърна хода на срещата с попадения на Георги Русев и Кирил Десподсов. Капитанът на Сърбия Душан Тадич се извини за грешката си при втория гол за българите.

" Радвам се, че след 24 години очакване най-сетне сме на Европейското състезание. Не показахме оня жанр, макар че искахме да приключим по подобен метод, с ефектна победа. Моя е грешката, че натоварихме почитателите излишно. Тези мачове са сложни за игра. Особено второто полувреме. Влязохме в него плахи, да не сгрешим. Вкараха гол за 1:1 и имаше напрежение в мача, само че това е обикновено. Това е огромен триумф. Трябва да се гордеем това, което направихме. Постигнахме задачата и това е най-важното ", сподели Тадич след мача.

Футболистът на Фенербахче признава, че изравнителният гол на българите е внесъл раздразнителност и неустановеност в редиците на сръбския народен тим.

" През второто полувреме започнахме страхливо. Голът, който допуснахме за 1:1 за малко време напряко ни отряза краката. Знаехме, че Черна гора води и това беше утежняващо събитие. Трябва да бъдем по-внимателни в такива моменти. Но тогава разбрахме, че унгарците са обърнали хода на срещата ".

След това плеймейкърът с номер 10 се спря и на българския тим и сподели много положителни думи: " Противникът е същият, който познаваме от тези квалификации. Трябва да му създадем комплимент, тъй като рискуваха повече, играха малко повече един на един, принудиха ни да играем по-директно, а ние не успяхме в това доста добре. В последна сметка най-важното е, че приключи всичко. Особено когато допуснахме за 1:2, просто споделих си " какво става с нас? " Но съм удовлетворен, че показахме темперамент. Сега ще забележим за Европейското състезание по какъв начин ще бъдем. Знаете, ние постоянно желаеме повече, по този начин са ме учили - в никакъв случай да не съм удовлетворен, по този начин е в професионалния футбол “, приключи Тадич.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР