За съжаление трябва да отчетем този факт, че се появиха

...
За съжаление трябва да отчетем този факт, че се появиха
Коментари Харесай

Доц. Антон Тонев: Подготвяме промени, целящи намаляване на административната тежест

" За страдание би трябвало да отчетем този факт, че се появиха някакви неудобства. Искаме да се простим на всички жители ", това съобщи пред Българска национална телевизия доцент доктор Антон Тонев, народен представител от Политическа партия и ръководител на Комисията по опазване на здравето към Народно събрание във връзка с действието на електронното опазване на здравето.

" Успяхме да се осведомяваме, че става въпрос за опциите на един от софтуерните контрагенти, който има контракт с един от изпълнителите на здравни услуги. Доколкото ми е известно той е вложил всички свои запаси, с цел да може да отговори на тези поръчки и да няма повече такива недостатъци ", продължи той.

По думите му посредством подписания контракт, не съществува опция за глоба към компанията, разработващата софтуера на електронното опазване на здравето.

" Все повече лекари се оправят със задачата. В тези седем дни се повишават бройките на електронните документи ", акцентира той.

" Подготвяме една група от промени, които ще търсят понижаване на административната тежест. Целим изгубване на хартията, което неизбежно ще се случи. От друга страна вършим разбор на това какъв брой време прекарва един доктор, преглеждайки пациента и какъв брой време му е нужно, с цел да обективизира своя обзор и надлежно да отговори на бъдещите инспекции ", сподели още доцент Тонев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР