„За съжаление, ситуацията се повтаря. Факт е, че вече 9

...
„За съжаление, ситуацията се повтаря. Факт е, че вече 9
Коментари Харесай

Дариткова: С мен не е говорено да стана здравен министър

„ За страдание, обстановката се повтаря. Факт е, че към този момент 9 години съм в политиката и в областта на опазването на здравето. Донякъде е разумно при всяка промяна на министър, аз да бъда вероятно търсена и насочена към поста “, разяснява още пред публицисти депутатката от ГЕРБ, която е едно от спряганите имена за поста на подалия оставка министър Николай Петров.

Според нея би трябвало да се търси стабилно решение в областта на опазването на здравето.

„ Разчитам държавното управление и министър председателят да намерят положителното решение. С мен не е говорено и не съм чула обсъждани имена. Изключително доста скърбя за оставката на министър Николай Петров. Българската здравна система загуби от тази оставка ", сподели още Дариткова, представена от "Фокус ".

По думите й страната ни е имала действителен късмет да направи политиката в областта на опазването на здравето в действителност обърната към ползите на пациентите и на лекарите. Все отново, съгласно нея, българското опазване на здравето няма да загуби, тъй като доктор Петров ще продължи да извършва своя дълг като доктор.

„ Моето мнение е, че би трябвало да има резистентност в политиката. Една персона е значима за системата, само че в действителност устойчивите решения би трябвало да бъдат на една политика, която е консенсусна, поредна, с цел да не се случва по този начин, че при всяка промяна да имаме връщане обратно и започване изначало “, разяснява още доктор Дариткова.

На въпрос дали министерският пост би трябвало да бъде ангажиран от зам.-министър Мирослав Ненков , тя отговори:

"Този въпрос би трябвало да бъде заложен на премиера и държавното управление ".

По-рано през днешния ден самият Ненков, който сега замества излезлия в отпуск проф. Николай Петров, до момента в който Народното събрание гласоподава оставката му, разяснява:

"Не пребивавам с мисълта да бъда министър, цялостен живот да съм се борил за този пост и в този момент да съм подготвен на всевъзможни взаимни отстъпки, единствено и единствено да бъда министър и да може да ме вози НСО с една хубава S-класа и да се радват всички към мен, че съм министър. Това не ми е самоцел ".

Той също сподели, че с него не са водени диалози.

Запитан дали би останал в министерството, в случай че то бъде управлявано от "друг " министър, Ненков отвърна:

"Не, няма да остана. А кой ще е този човек, на този стадий не ни е обещано да знаем.

Той обаче акцентира, че в следствието за публичната поръчка във ВМА, поради които Петров подаде оставка, не се споделя, че за трите години, в които работи договорът, компанията на шурей му е продала консумативи единствено за 300 000 лв., а не за 1.6 млн. - това било планирана цена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР