За съжаление, швейцарското правило в последните 10-12 години не работеше

...
За съжаление, швейцарското правило в последните 10-12 години не работеше
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Пенсионерите със среден осигурителен доход издухаха супата!

„ За страдание, швейцарското предписание в последните 10-12 години не работеше както би трябвало заради обстоятелството, че междинният застрахователен приход нарастваше извънредно бързо и това нарастване, което се даваше, швейцарското предписание не можеше да го отрази “. Това разяснява в изявление за БНР Лидия Шулева, някогашен министър на труда и обществената политика.

„ Винаги, когато няма разпределяне на помощи или нараствания на калпак, има разочаровани. Хората постоянно имат упования да получат някакво нарастване, добавка и по този начин нататък и това е нещо напълно обикновено.

По отношение на формулите, с които става преизчисляването на пенсиите, в действителност има една доста огромна група от пенсионерите, които много години, от 2008 година насам бяха натикани в ъгъла, по този начин да се каже, тъй като се поставиха огромни старания за административно нарастване на минималната пенсия и се получи по този начин, че хора, които са пенсионирани след 2008 година, когато беше последното преизчисляване на пенсиите, хора, работили дълги години, осигурявали се на междинен застрахователен приход, започнаха да получават пенсии, близки до минималната.

Това е нещо, което е извънредно неподходящо, незаслужено и немотивиращо, по тази причина доста специалисти в тази област дълги години приказват, че е належащо да се направи подобен вид преизчисление, тъй като швейцарското предписание, чиято роля е да отразява промените на междинния застрахователен приход и инфлацията в страната, да може да спомогне това нарастване да бъде отразено в пенсиите, тъй че новите и старите пенсии за една и съща позиция, един и същи трудов стаж да имат почти идентичен размер “.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР