За съжаление, се превърнахме в страната, която се превърна в

...
За съжаление, се превърнахме в страната, която се превърна в
Коментари Харесай

Автоексперт: Страната ни се превърна в изпитателен полигон за шофьорите


" За страдание, се превърнахме в страната, която се трансформира в изпитателен полигон до каква степен стигат опциите на всички водачи ". Така автоекспертът Красимир Георгиев разяснява пътната конюнктура у нас - с високите скорости, злополуките и разхождането на животни по пътните платна.

От място, покрай кататсрофата край Скравена межди джип и цистерна преди дни, в ефира на NOVA  той уточни: " Мястото е сериозно и доста отдалече се вижда с просто око, че там има условия за пораждане на ПТП. Мисля, че има доста какво да се направи, с цел да се озопаси това място ".

За криволиченето на камиона преди да се обърне специалистът изясни, че е естествена реакция от страна на лидера за заобикаляне на дупка или неравност, която го е тормозила. Но акцентира, че според него това решение не е било най-правилно.

" По-добре да се счупи автомобилът или да се случи някаква пакост, чиито размери нямаха да бъдат толкоз огромни, каквито размери получиха поднасянето на цистерната и ударът от насрещно движещия се джип ", уточни Георгиев. 

Той удостовери, че скоростта може да се дефинира като висока, тъй като: " при тази внезапна промяна на посоката центрбежните сили, които въздействат върху устойчивостта на автомобила, са тъкмо толкоз огромни, колкото е висока и скоростта. При по- ниска скорост тези центробежни сили е нямало да преобърнат цистерната ".

Ограничението за скорост от 40 километра в час в сектора той назова " безразсъдно ниска ", за която " тук някой служител очевидно е решил да си върже гащите ". А за високоте скорости в София допусна, че българинът гледа доста филми като " Бързи и гневни ", а по-късно се пробва да ги придвижи на пътя.

" После някои сътрудници започнаха да организират образование за рисково каране, което се трансформира в образование за дрифтене и гонки ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР