За съжаление редица от предстоящите публични ангажименти на краля ще

...
За съжаление редица от предстоящите публични ангажименти на краля ще
Коментари Харесай

Какво прави кралят и кой може да го замества

" За страдание редица от идните обществени задължения на краля ще би трябвало да бъдат преуговорени или отсрочени ", се споделя в общественото изказване на Бъкингамския замък във връзка раковата диагноза на крал Чарлз.

Той към този момент е почнал лекуване и си почива надалеч от публичния живот в замъка Сандрингам. Кой обаче може да го замества дейно и кои тъкмо са главните отговорности на краля съгласно конституцията на Англия?

Когато кралят краткотрайно не е в положение да извършва част от отговорностите си, двама или повече членове на кралското семейство се назначават като съветници на страната. В момента това са кралицата-консорт Камила, принц Уилям, сестрата на Чарлз принцеса Ан и най-малкият му брат принц Едуард, пише ВВС.

Съветници могат да бъдат още принц Хари, принц Андрю и принцеса Беатрис, само че сега те не са от работещите членове на кралското семейство. Колкото до ролята на краля във Англия, тя е на първо място церемониална, като той резервира политически неутралитет.

Всеки ден монархът получава държавни документи, измежду които са брифинги на значими срещи или документи за сключване, написа lifestyle.bg. Всяка сряда в Бъкингамския замък се състои срещата му с сегашния министър председател, с цел да обсъдят належащи задания - тези срещи са персонални и няма записи или фотоси от тях.

Монархът има няколко публични парламентарни функции. Сред тях са назначение на държавното управление след парламентарни избори, разкриване на формалната парламентарна сесия, както и сключване на нови закони. Последният път, когато английският монарх е отказал да подпише закон, е през 1708 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР