„За съжаление, прогнозата не може да бъде особено розова. Прогнозата

...
„За съжаление, прогнозата не може да бъде особено розова. Прогнозата
Коментари Харесай

Ще поевтинее ли бензинът?

„ За страдание, прогнозата не може да бъде изключително розова. Прогнозата е сложна и неразбираема. “ Това сподели пред БНР ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.

Първата десетдневка на месеца има последователно и стабилно повишаване на интернационалните цени, което е притеснително, разяснява Терзиев. По думите му към днешна дата не се обрисува очевидна наклонност на намаляване.

През януари цените ще порастват или най-малко на бензиностанциите няма да забележим изключително намаляване, съобщи Живодар Терзиев.

„ Очаквам пропан-бутанът да поевтинее. Успоредно с това идващите няколко дни метанът за коли, компресираният природен газ, ще продължи да се повишава. Масово цените ще минат 3 лв.. Когато единият различен артикул поевтинее, в това време другият ще стане съвсем нетърпимо безценен. Ще има отлив от този артикул ", сподели той.

При бензина и дизела няма да има добра вест, уточни Терзиев. Според него в случай че няма нарастване, то цените ще се задържат.

Запитан може ли да се стигне до дефицит на горива в България, Живодар Терзиев акцентира, че от средата на декември обстановката на Балканите е спокойна:

„ Горива има. Още повече януари не е толкоз мощен, с толкоз огромно ползване. Резерви има – приказваме за оперативни запаси, които да покрият краткотрайни усложнения. Кой какъв брой заделя от операторите – това са данни леко конфиденциални и са в Държавната организация „ Военновременни ресурси “, само че ние си поддържаме нашите ресурси и при положение на последна потребност сме в подготвеност да освободим такива. “

Терзиев заяви, че следва подготвително тестово освобождение на горива, тъй като такава обстановка не е имало от 2011 година

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР