За съжаление не усещаме нещата под контрол. Вълната от заразени

...
За съжаление не усещаме нещата под контрол. Вълната от заразени
Коментари Харесай

Спешен медик: Най-трудно е с болни от COVID-19, които са с отрицателни тестове

За страдание не усещаме нещата под надзор. Вълната от инфектирани пациенти става все по-висока и по-висока. Това съобщи доктор Десислава Кателиева, ръководител на Националната асоциация на работещите в незабавна здравна помощ в България.
Много огромен проблем са ни пациенти с негативни проби, само че с клинични признаци на COVID-19. Тези хора доста мъчно се хоспитализират – би трябвало да отидат в пулмологични отделения, а те към този момент са трансформирани в COVID-19, сподели лекарят пред Нова телевизия. " Чувстваме, че сме на границата на опциите ни ", уточни доктор Кателиева.
 Лекари в Париж желаят затваряне на учебните заведения, другояче ще би трябвало да избират кой да избавят Лекари в Париж желаят затваряне на учебните заведения, другояче ще би трябвало да избират кой да избавят
Болниците в Париж се доближават до точката на препълване поради приемането на възходящия брой от инфектирани с ковид, съобщи Агенция Франс Прес...
По думите ѝ, най-трудно се намират кревати за хора, които имат потребност от О2. Според лекаря, в България лечебните заведения мъчно се преформатират в интензивни отделения от този вид.
На въпрос дали би трябвало да се удължат ограниченията, лекарят акцентира, че би трябвало да се охлабват доста последователно ограниченията. Можем да живеем още известно време без заведения за хранене, молове, футболни мачове и концерти, сподели тя. И предизвести, че доста признати в болница по-късно развиват затруднения – да вземем за пример сърдечно-съдовата система, белите дробове, бъбреци.
Припомняме, че резултат от дадена мярка се вижда най-рано 14 дни от въвеждането ѝ - тъй като инкубационният интервал на COVID-19 може да е по-дълъг, преди да се появят признаци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР