Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева е отменила заповедта за

...
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева е отменила заповедта за
Коментари Харесай

Без уволнения, за да няма напрежение, за Пирогов се търсят нови директори

Министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева е отменила заповедта за уволняване на шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димитров за да обезпечи непоклатимост в най-голямата незабавна болница у нас . Това се схваща от прессъобщение на Министерство на здравеопазването след извършена среща с Ани Стоянова и Кремена Кунева от Фондация " Даная " и юрист Методи Лалов.

Целта на срещата бе да бъдат изслушани настояванията на Фондацията, които не престават да упорстват за смяна в ръководството на болничното заведение и в здравната система изключително във връзка с лекуването на деца.

Освен по случая със гибелта на детето на Ани Стоянова, с който министър Кондева е осведомена, на срещата е била изтъкната и информацията на отхвърли на прокуратурата да образува наказателно произвеждане против доктор Димитров по отчет на Звено " Вътрешен одит " и отчет от инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия. Мотивът за отхвърли е неналичието на данни за осъществено от изпълнителния шеф закононарушение. За постановлението бе обявено по-рано през днешния ден.
 Прокуратурата отхвърли да проверява шефа на Обновена
Прокуратурата отхвърли да проверява шефа на " Пирогов "

Междувременно Валентин Димитров подписа нов Колективен трудов контракт със синдикатите

Министърът е уведомил представителите на Фондация " Даная ", че на уеб страницата на ведомството към този момент е оповестен конкурс за избор на членове на съвета на шефовете на лечебното заведение.

От Фондацията са настояли министър Кондева да се запознае с входираните от тях при предходното управление на Министерство на здравеопазването сигнали, за което тя пое ангажимент да бъде направено в рационален период.

Припомняме още, че здравният министър Христо Хинков бе един от най-атакуваните от екипа на към този момент някогашния министър председател Николай Денков . Разрази се и спор. Самият Хинков в профил шефа на Спешната болница, опирайки се на одитен отчет, само че бе остро атакуван от предшественика си Костадин Ангелов.

Софийският градски съд спря вписването на новото управление на болница " Пирогов " поради тъжба на Валентин Димитров против назначението на новото управление, само че рокадата, защото ГЕРБ скочиха в отбрана на шефа и сложиха изискване той да не бъде сменян, с цел да вземат участие даже и в гласуването на бюджета на страната.

Неведнъж Хинков е заявявал, че Валентин Димитров е подкрепян от политически сили в Народното събрание, само че не тъй като е прелестен управител. Според него най-големият проблем в опазването на здравето е, че има

Междувременно министър Хинков сдаде поста здравен министър без да стане явен резултатът от инспекцията по случая със гибелта на Даная. Междувременно до момента в който се чака,  досъдебно произвеждане по случая " Даная ". 
 Да устискаме до 6 март - защо мислят лекари
Да устискаме до 6 март - защо мислят лекари

А в действителност дупката в наредбата при верификацията на лекарството отваря необятни благоприятни условия за реекспорт

 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР