За съжаление, много хора смятат, че спазването на правилата на

...
За съжаление, много хора смятат, че спазването на правилата на
Коментари Харесай

20 правила за етикета и доброто поведение, които всеки трябва да спазва

За страдание, доста хора считат, че спазването на разпоредбите на етикета е нещо неправилно, смятайки ги за присъща линия на класни естети, които са надалеч от действителния живот.

В реалност, главните правила на етикета са много елементарни. Това са просвета на речта, вежливост, чист външен тип и надзор над страстите.

Представяме ви разпоредбите за етикет, които всеки уважаващ себе си човек би трябвало да знае и съблюдава

–    Никога не се отбивайте при някого без първо да се обадите. Ако някой пристигна да ви види без предизвестие, може да ви хване по пижама или с ролки на косата! Един английска дама споделя, че когато неканени посетители се появят на прага й, тя постоянно си обува обувките и сграбчва шапка и чадър. Ако гостът й бил прелестен, тя възкликвала: “Току що влизам! ” Ако не, въздъхвала и споделила: “Ах, какъв брой тъпо, таман излизам ”.

–    Не слагайте телефона си на масата в някое заведение. По този метод показвате какъв брой значима роля играе това устройство в живота ви, какъв брой сте отегчени  от това, което се случва и че във всеки един миг сте подготвени да прекъснете безполезния диалог, с цел да приемете значимо позвъняване или да играете на Angry Birds.

–    Не канете дама на среща, в случай че имате желание през цялата вечер да говорите по телефона или да си пишете смс-и с другари.

–    Един мъж в никакъв случай не носи чантата на жена. Въпреки това, той може да вземе палтото й, с цел да даде на дрешника.

–    Ако се разхождате с някого и спътникът ви поздрави човек, който не познавате, вие също би трябвало да го поздравите.

–    Повечето хора считат , че единственият верен метод за ястие на суши е благодарение на пръчици за хранене. Зависи. Мъжете, за разлика от дамите, могат да ядат суши с ръцете си.

–    Обувките ви постоянно би трябвало да са чисти.

–    Девет неща би трябвало да пазите в загадка: възраст, благосъстояние, фамилни кавги, вяра, медицински проблеми, любовни афери, дарове, достойнството и позора.

–    В киното, театъра или концертната зала би трябвало да стигнете до мястото си, движейки се с лице към седящите. Мъжът минава пръв.

–    Един мъж в никакъв случай не би трябвало да допира една жена без нейно позволение. Това значи, че е недопустимо да държи ръката ѝ, да я допира по време на диалог или да хваща ръката ѝ над лакътя (освен в случай че не ѝ оказва помощ да влезе или слезе от кола или да пресече улицата).

–    Златното предписание при потребление на парфюм е сдържаност. Ако към момента можете да усетите парфюма си вечерта, значи всички останали към този момент са се уморили от него.

–    Един добре учтив мъж постоянно би трябвало да показва вярното отношение към една жена.

–    В наличието на дамата, мъжете могат да пушат единствено с нейно позволение.

–    Уважавайте тайната на кореспонденцията . Родителите не би трябвало да четат писмата на децата си. Двойките би трябвало да демонстрират същото почитание един към различен. Пребъркването на джобовете в търсене на любовни бележки и писма е извънредно жестоко.

–    Не се опитвайте да гоните модата . По-добре да носите нещо хубаво, даже и да не е на мода, в сравнение с да изглеждате извънредно в чисто нов костюм.

Инфо: obekti.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР