За съжаление, днес заветните думи Свобода или смърт“, изписани по

...
За съжаление, днес заветните думи Свобода или смърт“, изписани по
Коментари Харесай

Заветните думи Свобода или смърт са изпразнени от съдържание

„ За страдание, през днешния ден заветните думи „ Свобода или гибел “, изписани по телата на днешната юноша, а тялото е дом на Духа Светаго, са изпразнени от своето наличие, тъй като родолюбието се съхранява в сърцето на българина, което постоянно би трябвало да милее и да тачи своята татковина и за всички близки към него, като ги обгръща с вярата, вярата и любовта “.

" Родолюбието се съхранява в сърцето на българина, а не е изписано по тялото му ",заявява в своя позиция Старозагорският митрополит Киприан във връзка жестокия акт на принуждение против 18-годишното момиче, което беше обезобразено от собствен другар с патриотична татуировка, на която е написано „ Свобода или гибел “.

„ Свидетели сме на брутални дейности по отношение на човешка персона, които постоянно са неоправдателни, изпитвайки злост към тези, които ги правят, оставайки с убеждението, че не са родени от двама любящи родители, а отгледани и възпитани от хора без морални полезности и етични правила на държание. Изборът е независимост на индивида, която постоянно се регламентира и отстоява в полезността на добротворството и миролюбието, а издевателствата върху близък, ще донесат съсипия в обществото ни и обезсмислят цялата система, която би трябвало да въздаде за действията, които се правят, точно в нашето свободно, демократично и „ демократично “ общество. "

Митрополит Киприан прикани да си спомним картината на Шипка при боевете, когато всички които паднаха за Освобождението на България, защитаваха със своите тела заветния проход и те поставиха своите кости пред олтара на отечеството ни: „ За разлика от днешната картина, когато някой в гняв изтезава и реже от тялото на своя близък, с цел да отмъсти в своята гняв и това кощунствено действие донесе отпор в цялото ни общество, осъждайки стореното и молейки се за потърпевшата, да продължи живота си и да резервира силите си и човешкото в себе си, а Бог на всеки ще въздаде съгласно действията му. “

„ Поклон пред паметта на нашите български татковци и майки, братя, и сестри, опълченци и мирни жители, починали страдалчески, с цел да ни има! Поклон пред паметта на хилядите, които поставят живота си за Освобождението на страдащата ни татковина. Поклон пред всички, които проляха кръвта си и поставиха костите си пред олтара на Отечеството ни. Слава Богу за благия Му промисъл да запази България! Нека скъпата ни Родина пребъде през вековете! “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР