За рязка и бърза промяна на общия размер на средствата

...
За рязка и бърза промяна на общия размер на средствата
Коментари Харесай

Болнични асоциации искат бърза промяна на общия размер на средствата за здраве

За внезапна и бърза смяна на общия размер на средствата за опазване на здравето н астояха представители на болнични асоциации след среща з управлението на НЗОК . Срещата беше във връзка терзания на болничните асоциации за понижаване на бюджетите на лечебните заведения.

Обичайното напрежение сред НЗОК и лечебните заведения не съществува сега , само че има огромно н апрежение поради дребното средства за опазване на здравето, сподели пред публицисти Андрей Марков, заместник-председател на Българската болнична асоциация.

По думите му в този момент, с коронавирус инфекцията, п роблемът за средствата в опазването на здравето още веднъж излиза на дневен ред и се вижда, че общата смъртност е висока, а личният състав напуща.

" Дори задържането на средствата в размера от предходната година, каквато е нормалната процедура за заплащане до приемането на новия бюджет на Касата, е удар върху системата, тъй като разноските се усилват всекидневно ", добави Марков. По думите му, с изключение на нарастване на средствата, като цяло за опазването на здравето е належащо да се усилят средствата и за издръжката на лечебните заведения поради непрестанно увеличаващите се разноски.

" Получихме уверението на шефа на НЗОК проф. Петко Салчев, че всички средства на лечебните заведения за регистрираната от тях активност ще бъдат платени " , сподели Красимир Грудев от Асоциацията на частните лечебни заведения. Повечето лечебни заведения бяха обезпокоени от неяснотата, само че изяснихме обстановката и сме задоволени, добави той. По думите му няма лечебни заведения с понижени бюджети.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР