За ролята на Левски в Демонът на империята Осъзнах, че

...
За ролята на Левски в Демонът на империята Осъзнах, че
Коментари Харесай

В театъра представлението умира с актьора | Илия ДОБРЕВ

За ролята на Левски в „ Демонът на империята ”

Осъзнах, че да се пробвам да играя историческата персона е безусловно невероятно. Просто би трябвало да опитам това, което знам, което съм прочел и научил за него, да извадя само индивида - с неговите премеждия, неговите болки и неговата душа. И оттова нататък - неговият подвиг, който няма еднакъв на себе си.

***
Всеки човек е пристигнал на този свят с задача. Нещо, което не е приключил в предходния си живот.
Много постоянно пристъпям в съня си по двор, безлюден и обраснал с къпини. Взирам се с вяра наоколо… Няма я селската къща, няма ги огнището и синджирите, на които висят почернели от сажди котлета… Няма ги крайпътните дувари… Има прогнили части огради от преплетени пръти… Има ги тишината и звънкият смях от летата на моето детство….

Ако желаете, тръгнете с мен и аз ще ви поведа към моя мъничък свят цялостен с аромат на сено, гърмеж на съчки в огнището, с далечна свирня на щурци и с поблейване на стадата в кошарите… В него има горест, има и болежка. Има апетит и насита от сбъднати фантазии и несподелени пориви... Само ще ви замоля да стъпвате леко…, с цел да не разместите песъчинките на моите мемоари.

От автобиографичната книга на Илия Добрев „ Песъчинки от мемоари ”
Снимка (заглавна) ~ www.teatri.bg

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР