За рождения ден на Бойко Борисов всички си свършиха работата

...
За рождения ден на Бойко Борисов всички си свършиха работата
Коментари Харесай

Пунта мара в този важен ден

За рождения ден на Бойко Борисов всички си свършиха работата кой както може - медиите сформираха разнообразни портрети и цитатници, поетесите си снесоха съкровищата. За някои вестникари подозираме, че след 15-20 години ще споделят - но ние му се подигравахме с тия подмазвачески портрети, преднамерено пресолявахме тортата, вие да не мислите, че човек може съществено да написа по този начин! (Генералът, който има една болежка и тя се назовава България...) Може, може! Още може, постарайте се! 

Две освободени от Нова телевизия журналистки също поздравиха премиера с уволнението си, което съответствува с рождения му ден - очевидно считат, че сред двете събития има връзка, която обаче не имат намерение да разкрият. Което, несъмнено, е тяхно право - даже Бойко Борисов от време на време акцентира преимуществото на това да замълчиш. Например, когато разправяше научно-популярно пред български публицисти в Брюксел неотдавна, че знаел какво да желае от Макрон и му споделил (Бойко на Еманюел): " Аз ще те поддържа за шпиценкандидата, ти ще ме подкрепиш за Европейската агенция по труда да е в София!... Само че - безшумно! По-добре да си мълчим и да работим, резултатите сами приказват! " И погледна публицистите с оня лукав поглед, който споделя: може да съм елементарен, но съм шмекер и въртя половин Европа на маникюра на кутрето си! 

Е, навръх 60-ия му рожден ден Съветът на Европейски Съюз го разочарова и гласоподава Агенцията по труда да се настани в Братислава. Простаци! 

Друг проверяващ публицист в този паметен ден пък се върна на бял кон в същата телевизия, персонално поканен от притежателя! Той стана прочут с това, че преди да изпадне от " Нова " беше записвал сътрудниците си, с цел да сформира доказателства за цензура - а когато изпадна, даде конференция, на която сподели, че в малкия екран има цензура, само че " Бойко Борисов е пич " и не знаел (точен цитат).

Путин, Тръмп, Меркел и който още се поставя, също поздравиха шейсетгодишника - ние се включваме към тази вълна от поздрави, мислим, че нашата честитка се пада някъде сред Меркел и Путин: здраве желаем, господин Борисов, неотстъпчивост на десницата и непостижима здравина на опорно-двигателния уред! 

Има прочее една Facebook поетеса и герберица, която също отби номера със стихче, което се позавъртя из интернет, само че " После " го прави оценка като разсъдъчно и нагласено, слаба работа. Направо се чудим дали да го цитираме - въпреки всичко ще го създадем, с цел да илюстрираме тезата си. 

Такива стихчета ние можем да произвеждаме по доста, само че избираме да нагнетяваме креативно напрежение, с цел да избухнем в един миг с нещо в действителност почтено за мащабите на Борисов. 

Считаме, че регулярните поетеси, които го обсипват с лирични милувки, не се оправят. 

Конкретно тази дама, която цитираме, се прави на по-буйна, в сравнение с е в реалност. 

Жал ни е, че Facebook читателите вземат това за достоверна креативна полуда и цитират творбата като пример за вихрено схващане и разплетен Пегас. 

Лековерни хора! Следва творбата. 

***

Автор: Мари Хигелс

Годишнина значима чества
животът ти - извор на мощ.
Духът ти със порив невиждан
избавя сърцата унили.
Зачеркваш със хъс неограничен
злъчта на злините заразни.
Добрите със плам те обичат,
тъй като не сееш омрази.
Роден от покоя общочовешки,
ти с взор отключваш огньове,
оставящи блестяща следа
в душите, за полет подготвени.
Градиш висина... И, несъмнено,
в мъка мракът се мята.
С неистини желае истина да бори,
хибридно сънува преврати...
А ти си в напредък, Командоре!
Виж тролът по какъв начин гледа втрещено.
Торнада му спуска от горната страна
взривената наша галактика.
Тя желае да водиш безброя
по нейните пътища златни.
Безценна е ролята твоя -
с морал да облъчваш играта.
Затуй, че си свръх-отговорен,
благополучен хоризонтът е блеснал!
Когато със обстоятелства приказваш,
ти даваш крила на напредъка. 
С усмивка празнувай! Честито!
Бъди от обич преобсебен!
Наздравица подвигат звездите
за звездната мощ във тебе!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР