За резултатите от мащабната дарителска кампания, реализирана от „Биовет“ АД

...
За резултатите от мащабната дарителска кампания, реализирана от „Биовет“ АД
Коментари Харесай

Ангел Желязков, „Биовет“ АД - Пещера: Освен социално отговорна компания, ние сме и фирма, която непрекъснато инвестира

За резултатите от огромната дарителска акция, осъществена от „ Биовет “ АД в община Пещера и за въвеждането на нови съвременни технологии и нововъведения във компанията, Радио „ Фокус “ – Пазарджик беседва с изпълнителния шеф на „ Биовет “ АД – Пещера – Ангел Желязков.

Фокус: Г-н Желязков, след края на изключителното състояние в страната, въведено поради COVID-19, смятате ли, че то докара до по-голяма взаимност и обществена ангажираност?

Ангел Желязков: Определено считам, че хората станаха по-човечни, започнаха да бъдат по-солидарни, по-добри. Това е обикновено в една такава обстановка, където има всеобща опасност и всеки се притеснява, че може да се разболее – той или неговото семейство, неговите близки. Хората стартират да гледат по различен метод на живота, на своите проекти. Нормално е тези, които имат опция и тези,които разполагат с нужните запаси да оказват помощ на обществено слабите, на нуждаещите се. Винаги в такива моменти на рецесия хората се сплотяват и стартират да си оказват помощ. От тази позиция пандемията разви и сподели чисто човешката страна на хората.

"Биовет " внедри новаторска система за енергиен мениджмънт в завода си в Пещера

Фокус: Фирма „ Биовет “ стана един от най-големите донори за подкрепяне на битката с корона вируса. Бихте ли обобщили на каква стойност общо са направените дарения и какъв брой хора сте подкрепили?

Ангел Желязков: Ние започнахме при започване на месец април и през последните 2 месеца, организирахме една огромна акция, за обезпечаване на хранителни пакети за обществено слабата част от популацията на община Пещера. Тази дарителска акция я дефинирам като огромна освен поради средствата, които отделихме, само че и поради самата организация и това до какъв брой хора доближи тя. Сега след приключването на акцията мога да кажа, че бяха готови и раздадени 11 500 пакета и ние достигнахме до 4 500 души от град Пещера и прилежащите села – Радилово и Капитан Димитриево. В началото акцията стартира на база информацията, която ни подаде община Пещера - описи с групи от обществено слаби и нуждаещи се хора. Те се базираха на записаните в общината клубове като Клуба на пенсионера, Клуба на инвалида, Клуба на хората с ментални увреждания, Клуба на диабетиците. След това разбрахме, че в действителност групата хора, които се нуждаят и са обществено слаби е по-голяма. За това включихме всички пенсионери в общината и други хора, с които се свързахме и достигнахме до тях. Така че, съвсем всеки дом в град Пещера и в прилежащите села получи поддръжка, посредством този хранителен пакет. В рамките на тези 2 месеца бяха раздадени по 3 хранителни пакета на всички нуждаещи се, обхванати в акцията поданици. В пакетите с изключение на хранителни артикули имаше и защитни маски за многократна приложимост, имаше и витамин С. Първоначално сумата, която бяхме планували за тази дарителска акция, беше 250 000 лв.. След решението ни акцията да се разрасне и да обхване повече хора естествено и средствата за реализирането и се усилиха и в този момент можем да кажем, че сумата набъбна до 345 000 лв.. Искам да благодаря на екипа в Биовет, който взе участие в тази акция, и на екипа от община Пещера, които осигуриха доброволци и посредством обществените чиновници, всеки един пакет стигна до избраното място.

Фокус: Основният акцент на вашата дарителска активност е ориентиран към община Пещера. Кои от самодейностите ви завършиха и кои не престават?

Ангел Желязков: Ние сме най-голямото дружество в община Пещера и като една обществено виновна акция развиваме от доста години и дълготрайно разнообразни обществени действия. Тази огромна акция завърши, настрана от нея имаше една друга по-малка акция, по този начин наречената обществена столова, за която Биовет обезпечи хранителни артикули за 200 нуждаещи се хора. Те получаваха в продължение на няколко седмици топла храна. Подпомагаме да вземем за пример футболния клуб в Пещера. В момента над 70 деца и младежи са обхванати в подготвителния и спортен развой. Подпомагаме при разнообразни спортни надпревари и други спортове, които се развиват в общината. Имаме и други проекти, които обсъждаме сега с община Пещера и с кмета Йордан Младенов. Когато уточним какво тъкмо ще вършим и под каква форма, това ще стигне и до необятната общност.

Фокус: Много от компаниите в страната срещат усложнения вследствие на ограниченията за справяне с COVID-19. Как се справяте вие в тази обстановка?

Ангел Желязков: Това е общ проблем – COVID-19 докара до доста промени и до доста проблеми. Това, което се случва в страната не подминава и нас. Като цяло ние сме едно огромно дружество с доста работещи и чиновници, и ограниченията, които би трябвало да се съблюдават, не престават да се съблюдават и сега, тъй като виждаме, че вирусът не си е отишъл. Появяват се по този начин наречените клъстери, тъкмо в такива дребни общества или в предприятия, където хората работят дружно. Така, че не трябва да притъпяваме по никакъв метод ограниченията. Те са ясни, известни са. Просто би трябвало да ги съблюдаваме и да не считаме, че тъкмо нас като дружество или като хора ще ни подмине. Естествено, че тази рецесия се отразява и на нас като бизнес. И ние имаме смяна в нашите индустриални проекти, само че всичко това считаме, че ще бъде краткотрайно и ще отмине. Важното е да се работи в тази посока и да се съблюдават ограниченията.

Фокус: „ Биовет “ е една от водещите компании в страна, която непрестанно обновява своето произвеждане. Предвиждате ли въвеждането на още нови по-модерни компонентни линии и други нововъведения?

Ангел Желязков: Ние сме компания, която в действителност непрестанно влага. Само ще дам за образец, че през последната една година, ние пуснахме един нов цех, който в действителност усили нашия индустриален потенциал с 50%. Стойността на тази инвестиция надвиши 300 милиона лв.. Това в действителност е едно високотехнологично произвеждане в региона на биотехнологиите в което като съоръжение, като техника, като технология се употребява най-хубавото и налично сега по света. Естествено, всичко това оказва помощ за развиването на компанията, за развиването на нейните служащи и експерти - да покачват своята подготовка, да имат опция да употребяват и работят с най-хубавото сега в областта на нашето произвеждане. Ние продължаваме с реализирането на други планове, които назоваваме съпътстващи планове. Те са част от огромния цех, който пуснахме и в действителност те ще подкрепят спомагателната обработка на продукцията, която излиза от огромния цех. Така ще имаме един краен високотехнологичен и първокласен артикул, който да можем да предлагаме на нашите клиенти. В нашия стратегически проект за развиване имаме и други планове, които в идващите години ще бъдат осъществени. Те са в региона на увеличение на потенциала, в региона на екологията, в региона на възстановяване изискванията на работа – всички аспекти, които са свързани с активността на Биовет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР