За режим на водата през лятото ни сигнализираха жителите на

...
За режим на водата през лятото ни сигнализираха жителите на
Коментари Харесай

Режим на водата, който няма край от десетилетия в Пловдивско

За режим на водата през лятото ни алармираха жителите на пловдивското село Кръстевич .

Така съществуват от десетилетия през това време от годината. Като се надяват, че когато пристигна водата, ще съумеят да си налеят в нещо за обикновени потребности. С вярата, че на следващия ден ще пристигна отново, въпреки за малко.

По режим би трябвало да има вода за час-два дневно, само че от време на време няма с дни . В селото има към 250 семейства, по-голямата част от популацията са възрастни и самотни хора. Положението и животът им лятото става непоносим.

Освен че я няма, водата от чешмите в село Кръстевич не става за пиянство, а в добавка не е и по никакъв начин евтина 1,49 лева за 1 куб. м. , допълват пострадалите.

В селото има построено напълно речно водоснабдяване, което съществува от 1936 година Поради дефицит на вода през летните месеци през 1984 година е почнало създаване на в допълнение водоснабдяване от същия водоизточник и същото е въведено в употреба през 2004 година Водата е с потвърдено влошени питейни , физико-механични и биологични качества, изключително при изгниване на шумата попаднала във вододайната зона и при значителни дъждове. Въпреки всичко, през летните месеци при дълготрайно засушаване равнището на водата понижава и популацията минава на режим.

Обещанията през последните години от страна на Общинска администрация на град Хисаря и ВиК сдружението са за създаване на план и подсигуряване на финансирането му. Всеки път идвал представител на някоя от администрациите, обяснявайки на хората, че решение има и се работи по този въпрос и до тук.

" Това лято нещата се повтарят. От 10 дни насам сме на режим по 1-2 часа дневно има вода, няма предоставена бутилирана вода за популацията от страна на ВиК сдружението, докараха водоноска с вода едвам, когато входирахме подписката . Положението е нетърпимо по тази причина жителите се сплотиха и направиха подписка адресирана до Областния шеф на гр. Пловдив, ВиК гр. Пловдив, Общински кмет и Общински съвет гр. Хисаря с която се обръщаме за незабавна среща и отговор за решаването на казуса ни . ", описват жителите на Кръстевич.

Те се заканиха, че при неглижиране на казуса им ще провеждат митинг за блокиране на републиканския път , който минава през селото им.
 Жители на Вакарел стачкуват поради липса на вода
Жители на Вакарел стачкуват поради липса на вода

Готвят се да блокират " Тракия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР